Corona og de 66 procent smittede tissemænd

To ud af tre af de danskere, der er bekræftet smittet med corona, er mænd. Steen H. har en bøn til dem

To ud af tre af de bekræftet smittede danskere er mænd. Det synes Steen H kalder på lidt debat. Arkivfoto: Claus Lunde
To ud af tre af de bekræftet smittede danskere er mænd. Det synes Steen H kalder på lidt debat. Arkivfoto: Claus Lunde

- Hej.

- Når man ser på kønsfordelingen blandt smittede, så er der jo flere mænd end kvinder.

- Jeg har læst, at mænd bevidst/ubevidst kan røre sig op til mere end 20 gange i ansigtet hver time - fx klø sig i skægget, øjnene eller næse.

- Og hvis den enkelte mand så har skadelige virus/bakterier på hænderne, så vil det kunne resultere i sygdom.

Hver sjette dropper håndvask efter afføring
Sådan indleder Steen H et brev til nationen! om at være mand og vide, hvordan andre mænd opfører sig, når de har forrettet deres nødtørft. I en engelsk undersøgelse fra 2018, foretaget af Yougov.co.uk svarede en ud seks mænd f.eks., at de ikke vaskede hænder efter at at de havde havde afføring - og næsten hver tredje smuttede direkte ud i virkeligheden efter at have tisset - uden at have vasket hændet.

66,4 procent er mænd
Steen har også set, at der en en overvægt af mænd blandt de bekræftede coronasmittede danskere (ifølge sundhedspolitisktidsskrift.dk taler vi i dag kl. 11.29 om, at mænd udgør 66,4 procent og kvinder 33,6 procent af de 960 smittede). Og derfor har han en bøn til sine medmænd, som Sundhedsstyrelsen kommenterer nedenfor:

Steens brev fortsætter nemlig således:

- En åbenlys årsag til dette kan være, at en del mænd - når de færdes i det offentlige rum - har en alt for dårlig håndhygiejne.

- De vasker f.eks. ikke hænder nok, bl.a. efter de har været på toilettet for at tisse.

Toiletbræt og dørhåndtag
- Og her har mændene jo både rørt ved dørhåndtag og døre evt. toiletbrættet, altså ting, som mange andre, også potentielt smittede har rørt ved/kan røre ved. 

- En bedre håndhygiejne vil reducere smitte spredningen, slutter Steen H, og i det korte svar Sundhedsstyrelsen har sendt til nationen! giver de Steen ret.

- Håndhygiejne er klart meget vigtig ift. at bekæmpe corona.

- Jeg vil derudover henvise til vores hjemmeside, hvor der er flere råd til at forebygge smittespredning (https://www.sst.dk/), skriver en pressemedarbejder fra Sundhedsstyrelsen til nationen!, men hvad tænker du?