Dameglad chauffør i Århus: Unge kvinder vil hellere vente på næste bus

Er det OK, hvis en buschauffør synger serenader til de kvindelige passagerer?

- I Århus er der en klam, gammel buschauffør, der åbenbart selv synes at han har lov til at kommentere på alle piger og kvinder, der kommer ind i hans bus.

Stort set alle synes det er pinligt
- Hvis han synes en ung kvinde eller pige (nogle gange MEGET unge) er lækker nok, så sidder han og synger 'serenader' ad hende via bussens mikrofon, eks. Friday I’m in Love eller Hey Good Looking (mens han kører elendigere end han plejer, fordi han skal sidde og lege sanger).

- Stort set alle de stakkels kvinder synes, det er pinligt og ubehageligt og gemmer sig, mens han sidder og hænger dem ud foran alle og skråler falskt til dem.

Sådan begynder et af de nyere indlæg på hjemmesiden everydaysexism.com/dk, som nationen! er gjort bekendt med. Siden giver kvinder mulighed for at skrive om de overgreb og den mandschauvinisme de møder i hverdagen, og i svaret fra Midttrafik - som du kan læse nedenfor . bliver taget afstand fra den slags opførsel.

Klager man får man at vide at man er misundelig
Indlægget - som er skrevet af en anonym person - fortsætter nemlig således:

- Hvis man kommer til at sige at man ikke synes, det er fedt og sjovt og herresejt, så får man at vide at man jo bare er misundelig fordi man selv er for tyk/grim/gammel (insert insult here) til at nogen gider synge til en.

- Nej, små venner, det handler ikke om misundelse, men om at kvinder skal have lov til at kunne færdes i det offentlige rum og tage offentlig transport uden at skulle hænges ud og kommenteres på af diverse chauffører og lign.!!

Mange venter gerne på den næste bus
- Og beder man ham om at lade være, griner han bare hånligt og siger, at han har fået ros for det af et par stykker engang imellem (rimeligt sikkert kun af mænd) og at den tidligere direktør syntes at det var fedt at synge, danse, spille skuespil og alt muligt andet under kørslen, så vi skulle bare lukke!!

- Og så selvfølgelig klichéerne om at det bare er en kompliment og at vi andre bare er misundelige…

- Ja, det kan godt være at en enkelt eller to roser ham for det, men hvad med alle de andre i bussen, der ikke gør det?

- Jeg ved at han har fået ca. 20 gange så mange klager for det, og jeg kender rigtigt mange, som synes han er så klam at de glad og gerne venter på den næste bus istedet, når de ser at det er ham, uanset om det så er vild snestorm og dagens sidste bus, skriver Anonym, men hos Midttrafik, der står for den offentlige bustransport i Aarhus - kan man ikke umiddelbart finde klager, der vedrører sang, skuespil mv.:

Midttrafik: Klag direkte til os
- Om hun har klaget direkte til et busselskab, kan jeg desværre ikke svare på, fordi der er mange busselskaber, som kører i Aarhus området.

- Men det er bestemt ikke i orden, at kunder føler sig utilpas ved en chaufførs opførsel, og det er bestemt ikke i orden, at chaufføren 'kører' på nogle bestemte kundegrupper, som kunden beskriver det.

- Jeg vil kraftigt opfordrer kunder, som føler sig generet af eller utilpas ved en chaufførs opførsel til at sende en klage til Midttrafik (midttrafik@midttrafik.dk) med angivelse af rutenummer og tidspunkt, så følger vi op på det, skriver Midttrafik, men hvad tænker du om en buschauffør, der synger serenader til kvinder?

192 kommentarer
Vis kommentarer