Danmark giver løfte til Egypten: Ingen forbud mod omskæring

I dag svarer Danmark på de 199 bekymrede spørgsmål FN’s Menneskerettighedsråd har stillet. Og vi lover bl.a., at vi ikke indfører et forbud mod omskæring

Hussain Ali mener, at man selv skal kunne vælge, om man vil omskæres. Hør interview med ham her

- Tragisk at religiøse og kulturelle hensyn tilsyneladende er blevet vigtigere end forskningsprojekters konklusioner og sammenhænge.

Sådan skriver Poul Erik R på den danske udenrigsminister Kristian Jensens Facebook i en af kritiske kommentarer, den afrapportering til FN’s Menneskerettighedsråd Danmarks FN-ambassadør i dag foretager.

Ubeskriveligt lavt
Og Poul Erik er ikke den eneste, der synes, det er forkert, at Danmark nu lover FN - og den egyptiske regering, der har udtryk bekymring for, om Danmark vil indføre et omskæringsforbud - at drenge fortsat må omskæres, hvis deres forældre synes det:


Sådan ser Egyptens krav ud
 

- At støtte tvangsomskæring af spædbørn er i sig selv en forbrydelse mod menneskeheden, farligt, skadeligt, et brud på den fysiske integritet og en overtrædelse af religionsfriheden.

- At støtte det i FN på Danmarks vegne er simpelt hen ubeskriveligt lavt, det er simpelt hen 'a new low', skriver Nicolai M på samme side og Anette S. spørger, hvad udenrigsministeren i det hele taget tænker på:

Hvem er du, minister...
- Jeg er temmeligt rystet efter at ha erfaret, at du underskriver en anmodning fra Egypten om omskæring af drenge.

- Hvad i alverden tænker du på???

Zouheir og søn. nationen Zouheirs mor blev sur: Hans søn skal nemlig ikke omskæres

- Hvem er du, at ignorere hvilke fatale konsekvenser disse børn går i møde i fremtiden hvis du vælger at skrive under.

- Hvordan kan du se dig selv i spejlet og seriøst mene at det er ok at støtte denne form for mishandling af børn???

Et barn er et menneske, der lige som voksne har ret til religionsfrihed. I dag lader vi forældre bestemme over børnenes krop, når det gælder drengeomskæring, og det mener jeg er helt urimeligt, skriver Hussain Ali, formand hos Liberal Alliances lokalforening i Albertslund og Høje-Taastrup Kommune. Han han ret? (Privatfoto) nationen Muslim: Omskæring burde være ulovligt på raske børn!

Tror på pirater - vil give min søn et træben
Thorbjørn F har samlet en del likes sammen på sin omskærings-kommentar, som dog slet ikke handler om omskæringer af penis. Den lyder sådan her:

- Kære Kristian Jensen.

- I Kirken for det Flyvende SpaghettiMonster i Danmark tror vi fuldt og fast på at vi nedstammer fra pirater. Som alle ved har en rigtig pirat et træben. Jeg vil gerne ære dette ved at give mine børn et træben, så de kan blive fremstående medlemmer af min religion.

Når man bare giver træbenet i barndommen så er det jo bare et lille niv i underbenet. Min ven Bjarne, som er læge, siger at ben-amputationer er standard-procedure med nærmest ingen risiko.

Et træben får ikke nedgroede negle
- Et træben forebygger desuden fremtidige problemer som fx nedgroede negle og fodvorter. Ligeledes har benet ikke nogen væsentlige funktioner som ikke kan udføres lige så fint af et træben, så det er ikke noget min søn tager skade af.

- Han er kun 8 år, og han er således ikke myndig til selv at træffe denne beslutning, skriver Thorbjørn, og af de 75000 læsere, der efterhånden har deltaget i omskæringsdebatten her på nationen! er der et ganske solidt flertal, der er enige med Thorbjørn, Anette, Nicolai og Poul Erik.

Hvad mener du? Er det OK at regeringen via udenrigsministeriet lover Egypten og FN, at vi ikke indfører omskæringsforbud?

I klippet ovenfor kan du høre den 18-årig muslim Hussain Ali fortælle, hvorfor han mener, er skal være et forbud mod at skære i raske drenges tissemænd.

Og her kan du læse, at Danmark accepterer Egyptens krav. Det er krav nr. 121.143

1 af 3 
2 af 3 Eyptens bekymrede spørgsmål til Danmark.
3 af 3 
122 kommentarer
Vis kommentarer