Dansk kvinde snydt: Chattede i timevis med prins Harry

Elsebeth blev mistænksom, da hendes gode chatven prins Harry bad om penge. Nu vil hun gerne advare andre

- Som mange andre er også jeg på Facebook, og for et par måneder siden havde jeg den store fornøjelse at blive venner med prins Harry af England.

Buckingham havde grebet ind
- Snart efter vrimlede min væg med billeder og små film af prinsens aktiviteter, og ikke mindst billeder af hans mor, nu afdøde prinsesse Diana, som han mindedes i ny og næ.

- Men pludseligt en dag var hans profil væk.

- Jeg gik ud fra, det var Buckingham Palace, der havde opdaget prinsens udskejelser og sagt, 'Harry, du skal aldeles ikke sidde og trække vod efter venner på Facebook', hvorefter profilen var blevet nedlagt.

Men pludselig hed han guitarcarlos
Sådan skriver Elsebeth H i et brev til nationen! om at have venner på Facebook - og pludselig finde ud af, at det slet ikke handler om venskab, men om at tigge penge. Elsebeths har efterfølgende fundet ud af, at en anden af 'Harrys' venner faldt i fælden og sendte 40.000 dollars. Hendes brev, som er skrevet for at advare andre, fortsætter derfor således:

- Efter et par uger fik jeg imidlertid en venneanmodning fra en fyr, der kaldte sig Maraver Guitarcarlos med et profilbillede jeg genkendte, nemlig prins Harry.

- Jeg tjekker altid en profil, inden jeg accepterer en ven, så jeg kiggede også på denne. Under det mærkelige navn stod der Prins Harry of Wales, og profilen var pyntet med billeder af prinsen og opråb fra kvinder: 'marry me'.

Men Harry har jo altid været fræk
- Nå, tænkte jeg, Harry har altid været lidt af en rebel, så han lader sig åbenbart ikke diktere noget og har oprettet en profil i et dæknavn, så jeg accepterede ham som ven – igen.

- Onsdag den 18.5 havde jeg ham pludseligt på chatten, hvor han 'tilstod', han var prins Harry, og vi chattede hyggeligt i timevis, hvor han fortalte om sin militærkarriere, sin uddannelse og den fond, han oprettede i 2006 for at hjælpe forældreløse fattige, sårbare børn i Lesotho.

- I øvrigt sammen med sin 'bror', prins Seeiso.

Chattede i dagevis
- Jeg tjekkede oplysningerne, og de viste sig at holde, men min mistanke var vakt.

- For prins Seeiso viste sig at være kulsort, og 'bror' er en betegnelse sorte kalder hinanden indbyrdes, hvorimod det er sjældent, at hvide mænd kalder sorte mænd deres bror.

- Ikke desto mindre chattede vi videre den 19., og fredag den 20. havde jeg ham på chatten igen, hvor jeg lige kort var på Facebook, mens jeg ventede på en ven, der havde inviteret mig ud på middag.

- Denne gang var prinsen imidlertid desperat, da der var opstået problemer med hans fond, og han bad mig lave en omgående donation til de fattige, sårbare børn, hvilket jeg afviste.

Men han bad om penge først
- Hans svar var kort og fornærmet, 'så er du åbenbart ikke den rigtige'.

- Hele aftenen sad jeg og morede mig over det sammen med min ven og fortalte, jeg havde haft sådan en lyst til at skrive:

- 'Det er sjovt, du beder mig, jeg sad lige og overvejede at bede dig om en donation'.

- Siden har jeg ikke hørt noget fra spillemanden Guitarcarlos, men derimod fået en anmodning fra endnu en prins Harry profil, som jeg ikke har tænkt mig at acceptere.

- Nok er nok.

- Men den ægte Harry er trods alt på Facebook, hvor han har en blog, så han slår sig stadigvæk løs i cyberspace, skriver Elsebeth, men hvad med dig?

Har du også haft en Facebook-ven - som viste sig at være falsk? 

Sidste år blev en dansk mand voldsomt skuffet, da han skulle hente sin dejlige chat-veninde fra Nigerai i lufthaven.

Han troede han havde fundet kærligheden på nettet, men den kvinde fra Nigeria han havde skrevet med og sendt penge til, findes måske slet ikke. (Arkivfoto) nationen Han havde betalt og stod klar i lufthavnen: Men hun kom ikke

41 kommentarer
Vis kommentarer