Danske læger slår fast: Man bør ikke omskære drenge - kun voksne

Lægeforeningens Etiske Udvalg ved ikke endnu, om de støtter et decideret omskæringsforbud for børn- og unge under 18. Men de ved, at de synes, at man bør være 18, før man får skåret sin forhud af

- Vi har haft en god debat i udvalget. Her blev det bl.a. slået fast, at der i udvalget er opbakning til – som det også fremgår af Lægeforeningens politik - at mandlig omskæring bør være et personligt valg, som kun bør foretages, når patienten er myndig.

Vi har ikke afsluttet debatten
- Vi tog også fat på at debattere henvendelsen om, at Lægeforeningen bør anbefale et forbud. Mandlig omskæring er et emne, som fortjener en grundig behandling, og den har vi nu taget hul på, men ikke afsluttet.

nationen Domstol forbyder omskæring: Muslim taber sag om to tissemænd

Sådan siger Lise Møller, formand for Lægeforeningens Etiske Udvalg, der er rådgivende for Lægeforeningens bestyrelse, som fastlægger Lægeforeningens politik til Ugeskriftet (Ugeskrift for Læger) om det punkt på udvalgets møde i mandags, der handlede om omskæring.

nationen 45 tissemænd skåret i stykker: Nu vil de have et forbud

Blæse med mel i munden
Det Etiske Udvalg har modtaget et brev fra 547 læger, der gerne vil have omskæring forbudt. Det er Morten Stabjerg, der er meget skuffet over Lægeforeningen:

-  Efter mødet i Det Etiske Udvalg, gør Lægeforeningen igen et ambitiøst forsøg på at blæse med mel i munden:

- Drengeomskæring skal være et personligt valg, når man er myndig, men samtidig skal det fortsat være tilladt at omskære umyndige drenge.

nationen Advarsel: Vil forlade Danmark hvis omskæring bliver forbudt

Drenge skal også beskyttes
- Det giver absolut ingen mening. Særligt sært bliver det, hvis man indsætter ordet piger i stedet for drenge. For Lægeforeningen mener vel at drenge og piger skal vel have samme rettigheder? Samme ret til beskyttelse?-

- Det er og bliver paradoksalt at man fratager drengebørn den religionsfrihed man selv påberåber sig.

- Diskrimination af børn på baggrund af køn eller religion kan ikke accepteres i et land som Danmark, skriver Morten Stabjerg, men hvad mener du?

Er det OK at forældre bestemmer, at deres børn får skåret forhuden af?

167 kommentarer
Vis kommentarer