Danskere er for fine til at samle flasker: Får penge på kommunen

Heftig debat om pant - og dem, der samler tomme flasker.

- Alle der gider samle affald/flasker op fra gaden skal være mere end velkommen.

- Det fleste dansker gør det jo alligevel ikke.

Dette er et arkivfoto af en Tomra-maskine, som IKKE kan snydes med en snor. nationen Tom flaske, snor og en pant-automat: Fik flaskebon på 1698 kr

Sådan skriver Anni R i den pt mest populære kommentar, der er skrevet på Ekstra Bladets Facebook-side om overborgmester Frank Jensens forslag om at gøre pant-systemet kontantløst for at forhindre østeuropæere i at tjene penge. Og Anni er ikke den eneste, der synes Frank er lidt for smålig:

Vi har kommunen hvis vi mangler penge
- Danskerne er jo for fine til at samle flasker. Vi har jo kommunen, hvis vi mangler penge, lyder det fra nationens! Otto H, og Bendiks B er helt enig:

- Danskerne kunne jo bare gøre det samme - men det vil vi jo ikke, så hvad er problemet lige??!!

Nu skal almindelige danskere straffes igen
- Ingen kan vel få ondt i røven over, at de har tjent til aftensmaden, så længe de ikke snyder med det, skriver Bendiks. men ser man på antallet af likes og ikke-likes, så er billedet et noget andet. 878 erklærer sig nemlig uenige med Frank, mens 1060 synes han har en pointe:

nationen Jan forarget over pant-trick: De puster dem op og hæver penge

- Kan ikke se at alm danskere igen skal straffes for at indvandrere skaber problemer - så må man sku stoppe dem ved grænsen.

- Vores pant system skal ikke laves til et indvandrere problem, skriver Jeanette H og Steffen N kalder pantforslaget for en lappeløsning:

- Ingen kan være tjent med at vi er et land hvor sigøjnere søger hen for at bo på gaden.

Latterlig lappeløsning
- Dette er bare en latterlig lappe løsning i stedet burde man sørge for at de slet ikke er her medmindre det er får at arbejde.

- Det sku ikke flaske samling der er det store problem men hjemmerøverier tricktyveri især mod ældre, tyveri, osv, skriver Steffen, og andre mener, at det kunne være en ide, at man fik sin pant overført til et betalingskort.

Pengene overført til min konto?

- Kontantløs er en god idé, men det er sku ikke butikken der skal have den pant jeg ikke bruger.

- Nej lav det sådan man kan få pengene sat ind på dankortet eller mobilepay i stedet..., skriver mads. men hvor ligger du i pant-system debatten?

Skal pantsystemet være kontantløst, så man enten skal handle for panten i den butik, man har afleveret sine flasker i - eller få sat pengene ind på sin konto? 

207 kommentarer
Vis kommentarer