Danskerne imod kønsopdelte svømmehaller: 'Det er middelalderlig forkrampethed'

85 procent af nationen!'s læsere raser over Hovedstadens Svømmeklub, og deres kønsopdelte svømmeundervisning

Danskerne er i mod kønsopdelte svømmerhaller, hvor muslimske piger får lov til at bade uden tilstedeværelse af drenge og med tildækkede ruder. (Arkivfoto: Linda Johansen / Polfoto)
Danskerne er i mod kønsopdelte svømmerhaller, hvor muslimske piger får lov til at bade uden tilstedeværelse af drenge og med tildækkede ruder. (Arkivfoto: Linda Johansen / Polfoto)

- Nej! Det er sgu ikke en succes. Skik følge eller land fly. Fuldstændigt LATTERLIGT med mørkelagte svømmehaller og al den middelalderlige forkrampethed, skriver Lotte F i en kommentar på facebook.

- Jo jo, pigerne lærer at svømme og det er jo fint. De lærer til gengæld også at drenge er farlige og at drenge og piger helst skal holde sig hver for sig. Det sender samtidig også et signal til drengene om at piger er bange for dem - og at den frygt er bakket op af forældre og institutioner. Jo mere man direkte og indirekte fortæller at drenge er farlige væsner, jo mere begynder de selv at tænke "nå, jamen så må det jo være sandt", skriver McFlono M.

- Det bør ikke ske. Vi har baderum der er opdelt. De skal lære fra starten af hvordan vi gør her i landet. Tyder på integration ingen slår fejl ved ikke at stoppe dette fra begyndelsen, skriver Metthea A i en kommentar på facebook.

Kalder det en succes
Hos Hovedstadens Svømmeklub (HSK), hvor Lars Sørensen er direktør, mener de, at der er tale om en stor succes. Før var der 0 piger tilmeldt, men efter projektet startede er der kommet 246-pige-medlemmer.

Men at der er tale om en succes, er nationen!'s medlemmer ikke enige i.

- Man kan håbe, at alle andre brugere boykotter HSK og evt. tilskud bortfalder. De er misforstået hensyntagen til pigernes forældres manglende accept af danske normer, skriver Kirsten H.

- Endnu et eksempel på hvordan gode intentioner kan være den mest destruktive kraft, her i forhold til integrationen. Det er godt nok op ad bakke, når vi ikke kun er oppe imod reaktionære imamer men også tilsyneladende velmenende etniske danskere, som er villige til at give islamisterne ikke bare lillefingeren men hele armen, skriver Max P.

- Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner. I diverse organisationers over for at please intolerante kan vi snart rulle ligestilling mv. 200 år tilbage, skriver Jakse.

Alternativet ville være værre
15 procent af nationen!'s læsere, er dog enige med direktøren i Hovedstadens Svømmeklub, og ser projektet som et godt initiativ.

- Come on, hvis det kan give nogle piger et frirum i et par timer, som de normalt ikke har mulighed for... En mulighed til at mærke deres krop og sanse verden på en mere fri måde end med slør etc. Så er det da et skridt mod integration. Mon ikke det er med til en større kropsforståelse, at få mulighed for at være fri, om det så 'bare' er med andre piger, så synes jeg, at det er et initiativ der er værd at hylde, skriver Fiemaih G i en kommentar til artiklen på facebook.

- Jeg er bange for at alternativet vil være, at de unge piger bliver mere eller mindre indespærret af deres forældre, som bare ikke vil integreres i det Danske samfund. Jeg ved ikke om der overhovedet findes muligheder for at få dem til at ændre indstilling til det samfund, som de på en eller anden måde har valgt at være en del af. Jeg tror det bliver svært, skriver Niels B på facebook.

- Ååååh, en evindelig diskussion. Hvorfor er det så skidt at tage hensyn til hinanden??? Der skal være plads til alle - uanset tro og traditioner. Hvorfor er det, at vi vil tvinge andre til at ensrette sig??? Jeg synes, at det er et godt initiativ     Husk at integration ikke betyder at man skal være ens! Man optages og omsluttes af et samfund, man "smelter sammen" Integration handler ikke om burkini, blufærdighed eller svømmehaller, skriver Dorthe S.

444 kommentarer
Vis kommentarer