De små butikker i fiskerlejet er bange: Centeret smadrer os

Tina fra dametøjsforretningen, Jonas fra fotoforretningen, Pia fra legetøjsbutikken, Ida fra blomsterforretningen, Kenn fra cyklerhandleren har sammen med hundetrimmeren Pia og maskinføreren Gunner sendt et brev til indenrigsminister Morten Østergaard.

Mange kæmper nu for at overleve
De syv driver nemlig forretning i Gilleleje på spidsen af Nordsjælland, men et 10.000 kvadratmeter stort byggeprojekt er ifølge dem ved at smadre byens særegenhed - og derfor beder de ministeren om at kigge på sagen:

- Der er ikke megen fiskerleje-stemning over projektet, der ikke går i spænd med de små, skæve og charmerende ejendomme.

Vi slås med faldende omsætning
- Med andre ord er Gillelejes særegenhed smadret, og mange kæmper nu for at at overleve grundet den nye mastodont, hedder det i brevet som Morten Østergaard modtog i dag.

Afsenderne mener at de 10.000 kvadratmeter store byggeri med Fakta, Irma,  Nordea, læge- og tandlægehus, bibliotek, biograf, cafe og museeum vil forrykke Gillelejes erhvervsmæssige tyngdepunkt.

Og et spøgelsesagtigt skær
- Vi slås med drastisk faldende omsætning og et spøgelsesagtigt skær med tomme bygninger i Vesterbrogade, lyder det videre.

Håbet er at ministeren vil kigge på de tilladelser Gribskov Kommune har givet projektet, og det skal han være mere end velkommen til lyder det fra Lars Corfitzen, direktør i Gilleleje Brugsforening A.m., der står for projektet:

Vores projekt kan inspirere andre provinsbyer
- Vi er meget stolte over vores projekt som vil tilføre samfundet meget forskellige positive værdier i mange år fremover.

- Vi opfordrer alle til at komme en tur til Gilleleje og se hvad projektet omhandler , da vi meget gerne vil præsentere det , for evt. inspiration for andre lokalsamfund i provinsen som ønsker udvikling, skriver Lars Corfitzen til nationen! Og han understreger at alt er gået 100 procent demokratisk til:

Hele byrådet stemte ja
-  Projektet kører efter en Strategisk plan, Gribskov kommune udarbejdede for flere år siden.

- Faktisk har hele processen indeholdt og inkluderet alt væsentligt foreningsliv i byen, herunder bla.a byens Handels og turistforening.

- Desuden bakker hele byrådet positivt op om vores fælles projekt som har et meget bredt forankret ejerskab, skriver Lars Corfitzen.

Tina fra dametøjsforretningen, Jonas fra fotoforretningen, Pia fra legetøjsbutikken, Ida fra blomsterforretningen, Kenn fra cyklerhandleren, hundetrimmeren Pia og maskinføreren Gunner venter spændt på svaret fra ministeren, men hvad tænker du?

Forstår du de små butikkers bekymring, eller tror du på at et center er den rigtige løsning for Gilleleje?

 

128 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere