'Dejlig nyhed': Dansk Folkeparti styrtdykker - ringeste måling i 5 år

De fik 21,5 procent af stemmer ved valget i 2015, men nu viser en ny måling, at DF står til 13.3 procent. Er storhedsstiden slut?

Ny måling viser at DFs popularitet styrtdykker. Foto: Jens Dresling
Ny måling viser at DFs popularitet styrtdykker. Foto: Jens Dresling

-Jeg savner standpunkter, som man ikke viger fra, selvom man bliver forsøgt fodret af hånden?!

- Jeg savner, at hvert parti står fast på deres politik og indgår kompromisser, så det stadig er i overensstemmelse, med hvad de selv tror på.

Savner politikere der arbejder for borgerne
- Jeg savner at politikerne arbejder for borgerne og ikke sidder på Christiansborg for egen vindings skyld, men det ser vi nok desværre ikke

Sådan skriver Mette F i en af de 147 kommentarer, der er skrevet på TV2 Nyhedernes Facebookside om den Megafon-måling (lavet for TV2 og Politiken i perioden 26-29 juni med 1104 deltager), der viser at Dansk Folkeparti ville få 13.3 procent af stemmerne, hvis der var valg nu.

- Jeg undrer mig ikke det mindste!!

- De serverede meget valgflæsk til de ældre ved sidste valg - og hvem var først på knapperne, da besparelser skulle vedtages? , skriver Jette C i sin kommentar, og Henrik J synes målingen er rar læsning:

Det var da en dejlig nyhed
- Det var da en dejlig nyhed... en parti hvis politik kun går på at få stemmer, fremfor hvad der bringer Danmark fremad  -selvom det måske kræver nogle mindre populære valg.., skriver Henrik J.

Andre peger på, at DF ligger bedre i andre målinger, og Jacob S peger på at nogle af dem, der tidligere har stemt DF - partiet fik 21.5 procent ved valget i 2015 - savner en skrappere linje på udændingeområdet:

DF: Den her måling virker godt nok skæv
- Man kan jo se på tallene, at mange af DFs vælgere er smuttet til Nye Borgerlige, hvilket måske primært skyldes, at Nye Borgerlige brander/positionerer sig som endnu bedre til at lukke af for muslimsk indvandring, skriver Jacob.

DFs politiske ordfører Peter Skaarup kalder over for TV2 målingen for skæv, men hvad siger du?

Er DFs storhedstid slut?

486 kommentarer
Vis kommentarer