Den store julefrokost-frygt

Arrangørerne af de store julefrokost fester kan leve med krav om coronapas - men gyser, når man nævner ordet 'forsamlingsforbud'.

Skal du til julefrokost lige meget hvad? Eller er du mest tryg, hvis de andre er testede, vaccinerede - eller I ikke er så mange? Arkvifoto: Rene Schütze
Skal du til julefrokost lige meget hvad? Eller er du mest tryg, hvis de andre er testede, vaccinerede - eller I ikke er så mange? Arkvifoto: Rene Schütze
Følg nationen!

- Bare vent og se.

- Ingen julefrokoster eller noget i år igen.

Faren er et forsamlingsforbud
Sådan skriver Stefan B. i en af de mere dystre kommentarer, der er skrevet på DR Nyheders Facebook-profil om de kommende julefrokoster, coronarestriktioner - og arrangørernes frygt for at coronapas i politikernes øjne ikke er nok, men muligvis bliver suppleret med det velkendte forsamlingsforbud:

- Coronapasset er ikke det store for os.

- Mundbind vil folk også leve med.

- Men faren er et forsamlingsforbud, siger Thomas Berthelsen, der er salgsdirektør i Copenhagen Event, nemlig til DR Nyheder Penge om de store julefrokost-fester, han har i kalenderen lige nu. Fester, der skal give penge i kassen efter en barsk nedlukning sidste år.

Tætpakket med ikke-testede - nej tak
Eventdirektøren frygter nemlig, at der kommer flere og hårdere restriktioner på den anden side af kommunalvalget, og DR Penge har talt med en nervøs julefrokost-arrangør i Aarhus, der også får det svært, hvis der bliver indført forsamlingsforbud.

- Gys, skriver Jytte B i anden kommentar, og Maybritt A. leverer denne svada:

- Jeg skal fandeme ikke være i et tætpakket rum med nogen, der ikke er testet, lyder det fra Maybritt A. i en tredje af de mere end 100 Facebook-kommentarer, der er skrevet om julefrokosterne hos DR, men hvad tænker du?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?