Annonce:
Annonce:

Derfor brænder vi biler af: Ung indvandrer klager over fodboldbane

De føler, at politiet behandler dem uretfærdigt, at politikerne er ligeglade med dem og at de bliver snydt for aktiviteter og sportsfaciliteter. En ung bilbrænder fra den svenske by Västerås har skrevet et langt læserbrev

I Sverige er der jævnligt bilafbrædinger. nu forklarer en ung mand, hvorfor det sker. Arkivfoto: AP
I Sverige er der jævnligt bilafbrædinger. nu forklarer en ung mand, hvorfor det sker. Arkivfoto: AP
Annonce:
Følg nationen!

- Hej. Lad os gå lige til sagen.

- I kan godt stoppe det snak om, at I brænder biler, fordi i føler jer 'sat udenfor', at I er udsat for 'diskrimination/særbehandling' eller fordi ingen 'ser jeres talent'.

I har det godt i offerrollen
- Den er der ingen der hopper på. I brænder biler af fordi I er kriminelle. Og i har tydeligvis ikke forstået, at det kan ende i fængslet.

- I er ikke så mange, det ved vi - måske kun et par promiller af den Västerås ungdom, der tager ansvar for eget liv, og ser en fremtid uden fængsel for sig.

- Men ikke nok med at I er kriminelle - I har også taget offerrollen på jer og har det godt i den. I har gjort det til en livsfilosofi at være krænket: 'Det er synd for mig, og jeg får det bedre når jeg brænder biler'.

Annonce:

To biler brændte i nat
Sådan lyder et uddrag af et meget populært indlæg Ann-Christine Kihl, reporter og debattør på den svenske avis VLT, kom med efter en ung bilbrænder i et læserbrev, havde forklaret, hvorfor han og andre, er blevet så vrede på samfundet, at de brænder biler af i Vasterås.

Byen, der ligger 100 kilometer fra Stockholm, har i flere år toppet listen over antallet af afbrændte biler - i nat blev der således sat ild til to biler - og mere end 60 biler blev ødelagt sidste år. I læserbrevet fra den unge bilafbrænder, kan man læse, at det blandt handler om, at han og andre føler sig dårligt behandlet.

Jeg kom til Sverige i en ung alder
- I denne e-mail, som jeg skriver nu vil jeg forsøge at forklare, hvordan vi opfatter tingene. Så du skal ikke pege fingre ad os hjælpeløse unge, bare fordi du er lykkedes i dit liv. Nogle har brug for hjælp mere end andre.

- Jeg er en af ​​dem, der kom til Sverige i tidlig alder, og jeg havde gode vilkår - altså udover, at mine familie-forhold var som lort.

Byggede frustration op
- Jeg byggede en masse frustration op gennem tiden, og jo ældre jeg blev, jo mere blev jeg trukket ind i en ond spiral.

Annonce:

- Allerede i en tidlig alder blev man behandlet anderledes. Nogle gange var det på grund af etnicitet, nogle gange fordi man var på et bestemt sted, og nogle gange for at nogen skulle bruge magt mod os. .

- Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har været stillet op mod muren og er blevet kropsvisiteret. Det har deprimeret mig, for skal jeg være nødt til at dække mit ansigt, når jeg opholder sig i det område, jeg voksede op i?

Masser af gange er vi blevet fordrevet
- Jeg er aldrig blevet dømt for noget endnu, men jeg er en af ​​dem, der er blevet dårligst behandlet. Masser af gange er jeg og mine venner f.ex. blevet fordrevet - kørt langt væk - og vi havde hverken penge eller bil til at komme hjem.

Hidsig: 4 unge fik badeferie for 400.000 kr for ikke at lave ballade

- I tynde jakker, frosne tæer - ja, jeg følte bare, at vi skulle give noget tilbage til samfundet for den måde, de behandlede en på. Det var der bil-brandene begyndte at dukke op, fordi det var en måde at komme ud af vreden.

Annonce:

- Men det var også for at få opmærksomhed - en måde at forsøge at få miljøet til at reagere og lytte til os!

 

Vi kræver flere aktiviteter
- Hvad vi unge mennesker her fra Skallberget kræver af byen Västerås, og politikerne, er flere aktiviteter på Skallberget.

- For eksempel, på Pettersbergsvägen tilbyder fritidshjem i hele området burgere og skaber forbindelse mellem ældre og unge.

- På Bäckby de har startet et rekreativt center for voksne, hvor også unge mennesker samles og socialiserer.

- På Vallby har de opbygget en kaffebar, der er knyttet til fritidsklubben, hvor unge og gamle kan sidde i selskab med hinanden.

Der er ikke engang lys på fodboldbanen
- Men desværre, så har Skallberget hverken parkbænke, ellers den slags. Der er ikke engang belysning for os, når vi er ude at spille i den halvsmadrede fodboldbane.

- Fodboldmålene har ikke engang net, som koster omkring 50 kr. Vi unge samlede engang penge sammen og købte net, men det blev taget ned.

Annonce:

- Vi har kun en gammel og ødelagt kunstgræs bane og ikke kun det. Basketball kurvene mangler også net.

- Kort sagt, er det klart som helvede, at vi får afløb for vores frustration ved at ødelægge og vandalisere, når vi kan se den mangel på aktiviteter, der er her.

Sker der ikke noget bekræfter det os bare
- Der er hverken godt kammeratskab og aktiviteter / objekter, vi kan gøre brug af.

- Jeg tror også, at det er billigere at købe og skabe nogle positive ting her på Skallberget end at bruge penge til forsikringsselskabet, ringe til brandvæsenet for disse bil-brande og så videre.

- Vi ønsker at se ændringer i den nærmeste fremtid.

- Tager du ikke denne e-mail til dig er der ikke meget tilbage at sige.

- Så har vi fået bekræftet, at ingen bekymrer sig om os alligevel, slutter brevet fra den unge bilbrænder.

Brevet blev publiceret d. 27. oktober - i nat brændte to biler i byen. Tror du politikerne lytter til de unge?

Og har du et bud på, hvorfor der ifølge siden Danmark-i-brand.online er 1175 danske biler, der er brændt af i år?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: