Derfor fortæller politiet hvor fotovognen holder i dag

Mange har anklaget politiets fotovogne for at være pengemaskiner - men nu fortæller, flere kredse, hvor fotovognene arbejder. Er det en god ide?

- Fotovogne i Haderslev kommune i dag: Sydøst for Haderslev by og i Hjerndrup.

- Igen i dag placeret på plagede borgeres opfordring.

Sådan skriver Sydjyllands Politi ?SjylPoliti  på deres twitter i dag, og i søndags kunne interesserede bødeangste bilister læse, at fotovognen - eller ATK-vogne som de hedder i politi-jargon - var i Bramming:

- ATK er i Bramming. Vi filmer begge veje

Peter Skaarup synes de danske fotovogne skal kunne ses. ligesom de britiske fotovogne. Foto: Rune Johansen/AP nationen Pang: DF vil male fotovognene så bilister kan se dem

Vi havde sagt det - men fire blev knipset
Også Sydsjællands Politi er gode til at fortælle borgerne, hvor de skal overholde hastighederne hvis de vil undgå en bøde:

- Fottovognen holdt på Jernbanevej i Præstø. Det var der 4, som ikke bemærkede.1 klip, tweetede Sydsjællands Politi i går aftes. Og går morges skrev de således:

- Fotovognen holder lige i øjeblikket på Jernbanegade i Præstø. Pas på din fart.

Men hvorfor fortæller politiet, hvor de kontrollerer fart?

nationen! har spurgt Sydjyllands Politi, der har sendt det her svar:

Bevidste bilister laver færre ulykker
-  Som lovet får du her et par ord om, hvorfor vi her i Syd- og Sønderjyllands Politikreds har valgt at fortælle på Twitter, hvor ATK bilerne er placeret:

- Jo mere bevidste trafikanterne er om vores kontrol, desto bedre overholder de hastighedsgrænserne. Lavere hastighed giver færre ulykker, dræbte og kvæstede – og det sparer både sorg og enorme samfundsudgifter, skriver de sønderjyske fart-betjente.

Politiets nye ATK-biler kan måle bilisternes hastighed i tre vognbaner samtidigt. Foto: Mogens Flindt nationen Opbakning til fotovogne vakler: V, K, SF, DF og LA på banen

Hvad synes du? Er det en god ide, at politiet fortæller hvor fotovognene står? Og er twitter den rigtige kanal, eller skulle de også sætte annoncer i lokalaviserne? 

76 kommentarer
Vis kommentarer