Annonce:
Annonce:

Derfor græd Pia på Facebook: Først trafikulykke, så 72-timers-regel

En ung mand kørte ind i Pia og hendes datter for et år siden - men mandens forsikringsselskab nægter at udbetale erstatning. Pia er nemlig - som mange andre ofre - ramt af 72-timers-reglen

Annonce:
Følg nationen!

- Du er så sej Pia...

- Din kamp for retfærdighed vil gavne andre...

- Tak for dig og alt du er.

Sådan skriver Mona W i en af de kommentarer, der er kommet til den live-sending trafikofferet Pia Dam gennemførte på Facebook i går - kort efter at TV2Nord havde fortalt om hendes triste situation.

Og Mona er langtfra den eneste, der føler med Pia, der er havnet i helvede pga af den såkaldte 72-timers-regel. En regel, der giver forsikringsselskaber mulighed for at nægte at udbetale skadeserstatning, hvis en skade ikke er skrevet ind i journalen inden for 72 timer efter en ulykke.

Annonce:

Alle symptomer skal straks skrives ind af lægen
I Pias tilfælde står der ikke noget om smerter i hverken knæ og ankler - på trods af hun klagede over det på traumecenteret - og fordi Pia Dams skader i knæ og ankler ikke bliver noteret, kan hun ikke få udbetalt erstatning fra det forsikringsselskab den unge mand, der kørte ind i hendes bil d. 9. marts sidste år, var forsikret i.

- Mange får afslag på grund af manglende straks-symptomer – altså symptomer, som er dokumenteret indenfor 72 timer, siger Marianne Fruensgaard, der er advokat i firmaet HjulmandKaptain til TV2-Nord og i Facebook-kommentarerne er der adskillige andre, der er blevet ofre for 72-timers-reglen:

Det har min datter også prøvet
- Det har min datter desværre også prøvet.

- Hun blev kørt ned på scooter og de var bange for, at hun havde brækket ryggen så hun kom i en ct scanner og fik kontrast.

- Det kunne hun ikke tåle og fik et anafyloktiskchok og kom på insentiv.

- Og så blev alt omkring ulykken ligesom glemt og intet blev noteret.

Annonce:

- Så da hendes håndled havde taget skade og hun havde problemer med at lave lektier pga smerter kontaktede vi forsikringen igen og fik svaret: der står intet om skade på håndled, skriver Lone M. fe.x, og Lis Ps skrækhistorie lyder således:

Min mand er i samme situation
- Min mand er i samme situation.

- 4 mdr efter han faldt 6 m ned, opdagede de at han havde 3 brud i armen.

- Da forsikringen så finder ud af, at han havde slidgigt i armen bruger de det som undskyldning for ikke at give erstatning.

- Desuden siger de, at det skulle meldes inden 72 timer - men med mange smerter på hofte ribben og andre steder og fyldt med morfin, vidste han ikke, at han var skadet i armen så vi kæmper også forgæves, skriver Lone M.

Pias advokat fortæller, at de har mellem 25-50 sager om 72-timers-reglen hvert år - og det er bl.a det, der gør, at Pia nu står frem:

Det grusomme forsikringssystem
- Det er uværdigt at skulle igennem dette, sammen med de smerter, den kæmpe omstilling, der er i ens liv.

- Mit ønske er at vi nu - os der står i disse huller - kan stå sammen,.

- Vise hvilke skader vi har, og hvilke grusomme oplevelser dette forsikrings system giver os oveni. Mange varme tanker til alle, skriver Pia på Facebook, og til nationen! har hun sendt dette brev - som er skrevet af hendes læge:

 

Men hvad tænker du?

Lyder 72-timersreglen rimelig i dine øre - eller tror du at lægerne kan overse noget alvorligt i første omgang?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: