Derfor kan Sigurd ikke få sine penge: Har tjent 43.000 på at lægge tagpap

43.000 kroner jeg ikke kan fakturere, 4 underskrevne ordrer i bogen, et mindre varelager, bil, værktøj, ja alt hvad man skal bruge for at drive et firma. Men ingen bankkonto, skriver Sigurd, der gerne vil have et godt råd

Følg nationen!

- I forbindelse med opstart af ny Tagdækningsvirksomhed i Danmark -hvilket jeg havde forberedt i over 2 år - blev glæde hurtig til sorg og frustration.

- Alle papirer udfyldt, revisoren havde registreret selskabet og vejen mod min bank (som jeg har været kunde i siden 2004) var jo ligetil.

- TROEDE JEG.

Der tegner sig et mønster
Sådan indleder Sigurd S et desperat brev til nationen! om den i hans øjne komplet sindssyge situation han sidder i lige nu. For Sigurd er som adskillige driftige dansker stødt ind i en uoverstigelig barriere i form af bankens erhvervskonto-politik. Som betyder, at han lige nu ikke aner, hvad han skal gøre. Som du kan læse i hans brev - som du meget gerne må dele til folk, der evt kan komme med et godt råd - har han nemlig kun én dag tilbage: 

- Efter at have rendt i pendulfart imellem bankfilialerne i Danmark (og i Sverige, da jeg er bosat lidt uden for Malmø), begyndte der at tegne sig et mønster, hvori bankerne henholdsvis sendte mig frem og tilbage over Øresund uden et endeligt resultat.

- Først da jeg fik bankdirektøren i tale for den danske afdeling skete der noget,

Afvist som erhversvkunde
- Jeg blev afvist som erhvervskunde i banken, men måtte gerne forblive privatkunde i den svenske afdeling.

- Nu var tiden ved at være gået da Erhvervs og Selskabsstyrelsen giver en virksomhed 7 dage til at få sine forbindelser i orden - et antal dage man burde mene var rigeligt hvis danske banker fokuserede på vækst i det danske samfund som politikerne bedyrer er vigtigt for at vi alle kan fortsætte en positiv kurs for Danmarks økonomi i fremtiden.

1 dag tilbage
- Nu har jeg 1 dag tilbage til at få sagerne bragt iorden.

- Jeg har 43.000 kroner udestående ,jeg ikke kan fakturere, 4 underskrevne ordrer i bogen, et mindre varelager, bil, værktøj, ja alt hvad man skal bruge for at drive et firma.

- Men ingen bankkonto og det til trods for at bankerne har fået en aftale igennem om, at ingen beløb over 10.000,- må videreformidles kontant i handler, jævnfør pengehvidvaskningslovgivningen.

Handlingslammet og lige om lidt uden virksomhed
- Så jeg er handlingslammet, dybt frustreret og lige om lidt uden virksomhed.

- Tilsyneladende har bankerne og staten så travlt med at fokusere på pengehvidvaskning i Danmark, som må være et meget stort problem og omhandle virkelig mange penge, at SKAT kan tilsidesætte jagten på 85.000.000.000,- skattekroner, og jage sagesløse borgere for småpenge og åbenlyst ignorere at der ligger en fremtid forude som skal betales af selvstændige erhvervsdrivende, for det er det eneste sted væksten kan komme fra.

Vil staten ikke have vækst?

- Der tegner sig et billede af at Staten ikke ønsker vækst, siden de ikke allerede har grebet ind overfor denne form for undertrykkelse og forskelsbehandling af den finansielle sektor, for jeg er LANGT fra den eneste der har været denne proces igennem, har jeg lært efterfølgende, skriver Sigurd, der meget gerne vil høre, om du har et godt råd til en mand, der gerne vil have en erhvervskonto - i dag.

Hvis du kan hjælpe Sigurd med erhvervskonto så skriv her på denne mail - så sørger vi for at Sigurd får den.

I sommeren 2017 skrev erhvervsminister Brian Mikkelsen - som du kan se i mailen nedenfor - til bankerne om problemet.

Vil grave 200.000 kr ned i haven: Banken tror jeg hvidvasker

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+