Derfor malede han hagekors og satte ild til et asylcenter

I sidste uge var det meste af Frankfurt og omegn i oprør over fremmedfjendsk hærværk mod et asylcenter. I går kom der så overraskende oplysninger frem om gerningsmanden...

- Åh....var det en syrisk mand, der startede branden.

- Kender du talemåden: 'hvis man ingen idé har om, hvad der er sket, så bare hold din kæft'.

Kan syrere også være fremmedfjendske?
Sådan skriver Mario S i en kommentar til Malu Dreyer, ministerpræsident i tyske Rheinland-Pfalz, der torsdag i sidste uge skrev, at hun foragtede folk, der satte ild til asylcentre og malede hagekors.Og at det nok var fremmedfjendske typer, der stod bag det racistiske hærværk, der havde ramt asylcenteret i byen Bingen.

- Og hvad de siger nu, fru Dreyer.

- Har syrere også en fremmedfjendsk baggrund !!

nationen Racisme: Sort mand kaldte hvid mand for 'nigger'  

Var vred over vilkårene: hagekors og ild
- Latterligt, skriver Roberto i sin kommentar og de to kommentarer er ret dækkende for de i alt 537 kommentarer politikerens opslag har fået. i går kunne avisen Bilds Frankfurt redaktion nemlig afsløre, at hagekorset og branden slet ikke handlede om fremmedhad - men om de vilkår, Tyskland  byder sine asylansøgere:

Vi holder vagt mod fremmedhad
- Syreren (26 år), der er bosiddende i lejligheden, har tilstået forbrydelsen, og forklarede at motivet var de overfyldte forhold i ejendommen og manglende fremtidsudsigter, skrvier avisen, der dog også kan fortælle, at den vagt-indsats mod fremmedfjendskhed Malu og den lokale borgmester havde aftalt, skal fortsætte:

- Vi vil fortsat holde vagt - det mener vi er værdifuldt, siger byens talsmand Jürgen Port til Bild, og understreger at man helt generelt ønsker at være aktiv mod fremmedhad og had til udlændinge.

Men hvad tænker du? Kan man være fremmedfjendsk, hvis man selv kommer fra Syrien?

 

1 af 2 
2 af 2 
199 kommentarer
Vis kommentarer