Derfor var der vildt mange hvide striber på himlen i går

I går var det en særlig skidt dag for de 18 procent af læserne, der er bange for de hvide striber på himlen

Varm luft fra Sydeuropa, der lige havde været en tur oppe og runde et højtryk ud for Vestnorges kyst lagde sig i går over Danmark i 9-12 kilometers højde. Og da det netop er den højde de mange fly fra Vesteuropas store lufthavne London, Amsterdam og Paris flyver i når de passerer Danmark på vej til Asien, var forholdende optimale for de såkaldte kondenstriber - eller contrails, som de hedder på engelsk.

Bittesmå snefnug som bliver hvide når solen skinner
Det skriver meteorolog Thomas Mørk på TV2.dk, hvor han også forklarer, at striberne opstår når de mikroskopiske sod-partikler fra flyenes udstødningsgasser suger vanddamp til sig.

- Er der fugt nok til stede i den højde, hvor flyene befinder sig, vil der blive dannet synlige iskrystaller, og de fremstår hvide, når solen skinner på dem.

- Det er simpelthen bittesmå snefnug, som svæver rundt deroppe, siger meteorologen.

Så du også de mange hvide striber i går?

nationens! Patrick K er dog ikke så sikker på, at de hvide striber er en naturlig blanding af sod og vand, og han siger om mandagens skybillede:

Et hvælv der kan manipulere vejret?
- Jeg blev virkelig bange, for det var som om striberne dannede et hvælv eller en skærm, siger han i telefonen nationen!, hvor han samtidig beder om, at politikerne skal gøre noget for at stoppe striberne som han kalder 'chemtrails'.

Teorien om chemtrails har tidligere været beskrevet på nationen! af Heine Holger, der har arrangeret demonstration mod chemtrails. Patrick og Heine mener, at 'nogen' bevidst - med et godt skjult system af tanke, pumper,rør og dyser monteret på flyene - er ved at lave et lag af aluminium, barium og strontium-salte eller partikler. Et lag, der skal/kan bruges til at manipulere vejret i hele verden.

Se også: Hvide striber på himlen - derfor skal du være bange

Men hvordan har du det med de hvide striber?

 

173 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere