Desperat: Min søn kan ikke trække vejret i fængslet

I nat havde han ifølge moderen et kæmpe astmaanfald, men først på torsdag kan han få sin astmamedicin. Er det OK?

Hvis man lider af astma, så er det hårdt at vente seks dage på at få medicin, skriver en mor til en indsat. Arkivfoto: Finn Frandsen
Hvis man lider af astma, så er det hårdt at vente seks dage på at få medicin, skriver en mor til en indsat. Arkivfoto: Finn Frandsen

- Jeg har nu flere gange fået opringninger fra min søn, som er astmatiker og allergiker over for pollen.

- Han har stort besvær med sin vejrtrækning og kan ikke trække vejret uden sin astma medicin.

- Han får øjendråber, næsespræy, og allergi piller samt Bricanyl for sin astma.

Han løb tør i fredags og sagde det til personalet
Sådan indleder Brigitha P. et brev til nationen! om at være bange for sin søns liv - og ikke kunne gøre noget. Sønnen sidder nemlig fængslet i Nyborg, og her er personalet, ifølge moderen, ikke indstillet på at hjælpe sønnen med at få medicinen. Derfor mener hun at sagen skal frem i medierne, og nationen! har i går bedt Kriminalforsorgen om at hjælpe med et svar på, hvorfor en astmasyg indsat skal vente på at få sin medicin.

Fange klager: Låst inde i timevis med ondt i blindtarmen

Moderens brev fortsætter nemlig således:   

- Han er løbet tør for Bricanyl, hvilket han i fredags meddelte personalet, der lovede ham en ny inhalator mandag (i går) inden kl 13.

Han må vente til torsdag
- Men da kl. bliver 13.00, fik han en ny besked - han må vente til torsdag hvilket han ikke kan.

- Det er uhørt da hans vejrtrækning er dårlig.

- Jeg har været i kontakt med vores læge, der siger, at der er udskrevet recept, men Nyborg ønsker ikke at tale med en pårørende om det.

Som at slå i en dyne
- Det er som at slå i en dyne, skriver moderen, der her til formiddag har haft sin søn i telefonen igen. han fortalte, at han havde haft et 'kæmpe astmaanfald' i nat, og at personalet havde udleveret 2 panodiler.

Kriminalforsorgen skriver, at de ikke kan kommentere på konkrete sager, men at de generelt kan oplyse, at der i Kriminalforsorgens institutioner er adgang til sundhedspersonale, der kan vurdere den indsattes behov for medicin og behandling, men hvad tænker du?