Desperate forældre: Betaler 1,7 mio.

Kommunen ville ikke lade Lotte og Brians 18-årige datter fortsætte på behandlingsstedet - og derfor købte forældrene en lejlighed, så datteren kunne få adresse - og hjælp i hjemkommunen. Men den hjælp, kommunen nu tilbyder, gør hende utryg

Lotte og Brian forstår ikke, at kommunen ikke vil lade deres datter - der har adhd, borderline, indlæringsvanskeligheder og er ordblind - fortsætte i det tilbud, hun kender.
Lotte og Brian forstår ikke, at kommunen ikke vil lade deres datter - der har adhd, borderline, indlæringsvanskeligheder og er ordblind - fortsætte i det tilbud, hun kender.
Følg nationen!

- Hej.

- Vi har en datter på 18 år, som siden hun var 14 år har været anbragt på behandlingsstedet Langebjerggaard.

- Hun har adhd, borderline, indlæringsvanskeligheder og ordblind, men i de sidste halvandet til to år er der sket en kæmpe stor fremgang.

Kommune: Nej
- Derfor søgte vi Greve Kommune om såkaldt ’efterværn’, så hun kunne blive i dette tilbud til hun fylder 23 år.

- Men kommunen sagde nej.

Så købte vi en lejlighed til hende
Sådan indleder Lotte og Brian et brev til nationen! om at have en skrøbelig og psykisk syg datter, der faktisk er på vej til at få et godt liv – og så bo i en kommune, der ikke synes datteren er de penge værd behandlingstedet koster. Greve Kommune mener nemlig at deres voksen/handikap-afdeling er løsningen. Forældrenes brev – som kommunen kommenterer nedenfor – fortsætter nemlig således:

Kommunen: Nej igen
- Vores datter kunne så ikke længere blive boende i det tilbud, og da Greve Kommune ikke kunne fremskaffe andet sted, hvor hun kunne bo, og samtidig fortæller at hvis de skal hjælpe/støtte, skal hun blive i Greve Kommune, køber vi derfor en lejlighed, hun kan bo i.

- Den kostede 1,75 mio.

- Vi søgte så Greve Kommune om, at en af medarbejderne fra hendes behandlingssted kan levere støtte i eget hjem.

- Men dette får vi også afslag på. Greve Kommune ønsker selv at levere støtten til vores datter, hvor hun skal støttes af mange forskellig personer, hvilket vores datter ikke kan rumme/overskue.

Forstår det ikke: Alt velkendt er væk
- Hun har tidligere været tilknyttet to-tre pædagoger.

- Alle omkring vores datter forventer, at hun inden for for et par år vil være i stand til at klare sig selv og stå på egne ben og dermed komme ud af kommunens system. Dette er også vores datters største ønske.
- Vi er dybt frustrerede og meget bekymrede for vores datter og forstår ganske enkelt ikke, hvorfor man fjerner alt velkendt og trygt støtte, en støtte som fungerer for vores datter. Man risikerer, at alt det fantastiske arbejde bliver tabt, skriver Lotte. nationen! har spurgt Greve, om de virkelig står fast på, at datteren ikke må få hjælp/støtte fra en person, hun kender/er tryg ved. Greve Kommune har sendt dette svar:

- Greve Kommune har vurderet, at Langebjerggard ikke er det fagligt bedste tilbud til datteren.

- Ankestyrelsen har givet Greve Kommune medhold i den afgørelse. 

- I stedet tilbyder Greve Kommune, at datteren får støtte af kommunens professionelle pædagoger i sit nærmiljø 50 timer om ugen. 

- Datteren har indtil nu ikke taget imod tilbuddet, men det står fortsat klar med få dages varsel, når hun ønsker det.  

- Kommunens afgørelse i den her type sager handler ikke om økonomi, men om hvad der vil være fagligt bedst for datteren.

- Derfor har kommunen ikke beregnet, hvad de forskellige typer hjælp og støtte koster i forhold til hinanden. 

- Greve Kommune gør opmærksom på, at sagen fortsat er under behandling, men at tilbuddet om støtte i 50 timer om ugen står ved magt, skriver Greves direktør Jakob Thune, men hvad tænker du?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.