Desværre chef, jeg kommer ikke i dag: Angst igen

Angst er skyld i 1,9 mio. sygedage pr år. Det svarer til 7 % af alle sygedage og koster samfundet op mod ti milliarder. Hvorfor er folk bange?

Kiki Andersen er en af de mange danskere, der lider af angst. Hør her, hvor voldsomme konsekvenserne for hende har været. (Video: Camilia Soltani)

- Vi lever i et perverst, kunstigt opskruet samfund.

- Vækst, vækst, effektivitet, effektivitet. Er du ikke effektiv, er du en paria!

- Det er ikke så sært, at visse individer bukker under i denne vanvittige trykkoger!

Rædselsregimet i jobcentret
Sådan skriver Alias i en af de kommentarer, rapporten Sygdomsbyrden i Danmark fra Sundhedstyrelsen(pdf-fil), har fået på nationen! Rapporten lister omfanget og omkostninger ved de 21 mest udbredte sygdomme i landet - angst kommer ind på førstepladsen. Og det er Alias ikke den eneste, der godt kan forstå: 

- Det største problem er rædselsregimet i jobcentret,

- Ledige og syge regnes ikke for noget som helst, det afspejler sig i envejskommunikationen der er beregnet på umælende kvæg, og mange er først blevet angste og fået depressioner efter en tid i systemet, skriver Leif A., og R. P. giver skylden for de mange angstramte til politiker:

Kontanthjælpsmodtagere i titusindvis går ned med stress

Alt i dagligdagen er snar ytrygt
- Den utrygge dagligdag i snart sagt alle forhold - job - pension - sygehjælp - førtidspension - fagforeninger - erstatningssager - banker - it-sikkerhed m.v. er et stort kaotisk sammensurium, hvor ingen kender, hvad morgendagen vil bringe af problemer.

- Dertil kommer måske personlige problemer i ægte/samleverskab - der igen kan have årsag i ovennævnte myndigheders rod og manglende indsigt i folks problemer.

- Myndighedernes sikkerhed og manglende koordinering af at kunne kommunikere indbyrdes er katastrofalt ringe.

Åbenbart den eneste der tør sige det: Jeg er træt af penge

Samfundet gør menneske til vrag
- For vel omkring 20 år siden blev der fx. talt om at alle sygehuse skulle kunne it-kommunikere med hinanden og med egen læge - det fungerer endnu ikke.

- NemID - banker - Netz hackes hver anden dag - jo, usikkerheden florerer overalt og så længe, der ikke er styr på DANMARK, vil vi se flere og flere mennesker som samfundet har gjort til vrag, skriver R.P. men hvad er din forklaring?

Hvorfor er angst den mest udbredte sygdom i Danmark? Og hvad er du bange for?

Kikis angst holder børnene fanget: Hvad nu, hvis de dør?