Det lugter: Cocio afviser stort ønske fra kunder

Der kommer snart pantmærker på juice- og saftflasker, men mange mener også, at der skal være pant på Cocio-flaskerne. Arla - som ejer Cocio - afviser.

Øl-flasker af glas er der pant på - men Cocio-flasker af glas. er der ikke pant på. Arkivfoto: Thomas Borberg
Øl-flasker af glas er der pant på - men Cocio-flasker af glas. er der ikke pant på. Arkivfoto: Thomas Borberg

- Cocio burde også have pant.

Sådan skriver Christina N. i en af de 314 kommentarer, der er skrevet på nationen! om det nye pantsystemt for juice- og saft-flasker, der snart træder i kraft i Danmark.

Se også: Allerede til sommer træder nyt pantsystem så småt i kraft

Sku ikke for tidligt
- Cocio flasker og lign. burde også genanvendes, skriver Monzy 51, og ønsker om at lægge pant på den populære danske chokolade-mælk, der har været på markedet i mere end 60 år, fylder også i pant-kommentarerne på Politikens Facebook:

- Hvad med alle de cacao flasker som ikke er pant på, skriver Henrik R således, mens Benny også synes at dåser fra f.ex. Tyskland skal belægges med pant:
- Sku ikke for tidligt - men husk Docio flaskerne og dåser, skriver Benny H,

nationen! har tidligere talt med Arla - som ejer Cocio - om hvorfor der ikke er pant på mælkedåser af aluminium. Dengang lød svaret, at det var ulovligt, at håndtere husholdningsaffald i dansk retursystem, og at alu-dåser 'desværre' bliver defineret mælkeemballage juridisk som husholdningsaffald.

Nej, de lugter
I dag lyder svaret fra Arlas Kasper Ibsen Beck sådan:

- Vi har ingen aktuelle planer om at lade Cocio-flasker indgå i pantsystemet.

- Det skyldes, at der er en række lugt- og hygiejneudfordringer med indsamling og opbevaring af mælkeprodukter i butikskæderne, som gør det svært at udvide pantsystemet til denne typer produkter, men hvad siger du?

332 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere