Det plejer de ikke at gøre

Når DR sender Danmarks Indsamling går de første af de indsamlede millioner til DRs produktion. I morgen betaler DR og TV2 helt usædvanligt selv for produktionen af Ukraine indsamlingen.

Johannes Langkilde fra DR og Natasja Crone fra TV2 er værter for støttekoncerten i morgen - en støttekoncert DR og TV2 for en gangs skyld SELV ikke skal have penge for at stable på benene. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR & Ebbe Rosendahl/TV 2
Johannes Langkilde fra DR og Natasja Crone fra TV2 er værter for støttekoncerten i morgen - en støttekoncert DR og TV2 for en gangs skyld SELV ikke skal have penge for at stable på benene. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR & Ebbe Rosendahl/TV 2
Følg nationen!

- Sammen for Ukraine er et samarbejde mellem DR, TV2 og 18 humanitære hjælpeorganisationer. Fælles for de 18 organisationer er, at de lever op til DRs akutretningslinjer og er tilstede og aktive i Ukraine og i nærområderne.

TV-stationerne betaler
- Samarbejdet gælder både en støttekoncert den 12. marts, der sendes direkte på DR og TV2 og en indsamling til de 18 organisationers arbejde med at hjælpe krigens ofre.

- DR og TV2 afholder omkostningerne til selve TV-programmet, mens organisationerne betaler for indsamlingsomkostningerne.

Slår pjalterne sammen

Storskærme i fem byer
Sådan skriver folkene bag Sammen for Ukraine om den store støttekoncert, der i morgen bliver samsendt på DR1 og TV 2 fra fra kl. 19.30 direkte fra Rådhuspladsen i København.

Her er - så længe der er plads - åbent for alle, der har lyst til at støtte op om initiativet og lytte på Anne Linnet, Jonah Blacksmith, Hjalmer, Pauline, Carl Emil, Mads Langer, Marie Key, Coco O, Peter Sommer feat. Selina Gin, Dizzy Mizz Lizzy, Ida Laurberg, Saveus, Hugorm, Troels Gustavsen, Sanne Salomonsen, TV2 og Christopher.

Og hvis man ikke i nærheden af København, er der stiller storskærme op i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Indsamling koster millioner: - Et absurd beløb, men ...

 

Fik 5,7 for Danmarks Indsamling
Formålet med koncerten er at få samlet penge ind til de nødhjælpsorganisationer, som allerede hjælper krigens ofre i eller omkring Ukraine. Og helt usædvanligt tager DR sig ikke betalt for ulejligheden. Da der f.ex blev sendt  Danmarks Indsamling i 2020, skulle Danmarks Radioa have 5,7 millioner for produktionen. Men i morgen arbejder DR altså helt gratis:

- DR og TV 2 har taget initiativet til støttekoncerten og derefter henvendt sig til nødhjælpsorganisationerne.

- Derfor finder vi det også naturligt, at vi står for produktionsomkostningerne.

- I forhold til Danmarks Indsamling, er det et fast samarbejde mellem DR og en række nødhjælpsorganisationer, og  derfor er proceduren anderledes, oplyser DR til nationen!, men hvad siger du?

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind