Annonce:
Annonce:

Det skrev de bare ikke

Direktøren i boligselskabet siger, der skal spares penge op til de kommende år, så derfor stiger huslejen 1000 kr pr. måned. Men kunne opsparingen måske vente lidt?

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg bor i et socialt boligbyggeri i Helsingør, der fra 1. januar 2023 stiger med små 1.000.

- De siger, det er til kommende forbedringer (hvilke, hvornår, hvordan og hvorledes vides ikke).

- Jeg føler bare ikke, at dette kan være okay i disse tider.

- Der er jo en årsag til, at man har valgt at bosætte sig i et alment boligbyggeri.

Burde ikke være tilladt
Sådan skriver A, der er enlig mor til 2 børn til nationen! om det brev, hun fik forleden – og de regninger, der skal betales ud over huslejen.

Hver en krone skal vendes
For A. er ligesom stort set alle andre danskere ramt af prisstigninger på mad osv – og så er 1000 kroner mere om måneden i huslejen altså for meget, synes hun.

Hendes brev – som nationen! har bedt boligselskabet om at kommentere – fortsætter nemlig således:

- Det er alle boligerne i boligselskabet,der stiger. Her hos mig 14,8 procent og andre steder 8-10-12 procent.

Annonce:

- Jeg har ikke styr på lovgivningen, men føler ikke nogle kan tillade sig det her og ikke i disse tider, hvor enhver krone skal vendes.

Tegning: Patrick Byron
Tegning: Patrick Byron
 

Og nu er lejrturen og mine børns fødselsdag i fare
- En stigning på 1000 vil f.eks. betyde, at mine børn ikke kan give gaver til deres klassekammeraters fødselsdage. Eller komme på lejrtur. Eller holde fødselsdag.

- Hjælp, skriver A, og nationen! har spurgt! Boligselskabet Boliggården, hvorfor lejen skal sættes op – og de har sendt dette svar:

Direktør: Der skal spares penge op
- Vi forstår ganske udmærket, at huslejestigninger for vores beboere aldrig er særlig velkomne - især ikke netop i disse tider, hvor priser for bl.a. dagligvarer og varme/el er i voldsom stigning.

- Allerførst vil vi derfor slå fast, at der ved udlejning af almene boliger ikke er nogen i boligselskabet, som tjener penge ved huslejestigninger.

Annonce:

- Huslejen dækker kun de omkostninger, der er forbundet ved driften af boligen. I huslejen indgår også opsparing til planlagte og periodiske vedligeholdelsesarbejder.

- Alle huslejestigninger bliver fremlagt og behandlet på beboermøderne, hvor de fremmødte får en nærmere forklaring på, hvad stigninger skal gå til.

Og skal bruges de kommende år
- De aktuelle huslejestigninger i flere boligafdelinger skyldes i høj grad, at der skal spares penge op til de mange udgifter til vedligeholdelse af boligerne.

- Boliggården har fastlagt den nødvendige periodiske vedligeholdelse set over en 30-årig periode. Dette sker efter en konkret gennemgang af alle bygninger og installationer mv. - med udgangspunkt i tilstandsrapporter for bygningerne.

- Gennemgangen viser desværre mange steder, at der er stort behov for vedligeholdelse på bl.a. vinduer, tage, murværk, vand- og varmerør, faldstammer, kloakker og afløb.

Annonce:

Skal ikke falde ned om ørerne på folk
- Lejerne skal derfor sørge for nu at henlægge den rette mængde penge til arbejdet i de kommende år, og det kan give huslejestigninger – nogle steder højere end andre.

- Denne såkaldte planlagte periodiske vedligeholdelse (PPV) er lovbestemt for at sikre, at bygningerne 'ikke falder ned om ørerne på folk', skriver Bent Frederiksen fra Boliggården, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: