Det skulle vi ikke have spurgt kunden om: Fullrate direktør beklager

Carsten blev utryg da han pludselig skulle give Fullrate adgang til hans foto, filer og tilladelse til at foretage telefonopkald. Nu gør Fullrate det valgfrit

- Glad blev jeg da jeg modtog en mail fra min tv- og internet udbyder Fullrate med mulighed for at benytte mit tv abonnement gennem min PC eller min mobiltelefon.
- Rent praktisk betyder det, at jeg dermed får muligheden for at caste mine TV kanaler til ethvert tv med smartTV-funktion eller Chromecast.
- Lige en mulighed for familien med ekstra tv i køkkenet, i sommerhuset eller blot mulighed for at se tv på mobilen hvorsomhelst tænkte jeg.

 

Så bad Fullrate om lov til at 'administrere telefonopkald'
Sådan indleder Carsten S et brev til nationen! om det fine tilbud han fik forleden - og den utrygge fornemmelse, han fik ,da det gik op for ham, at han skulle give selskabet tilladelse til at tilgå hans telefon. Hans brev - som Fullrate har set og kommenterer nedenfor - fortsætter nemlig således:

- Jeg blev så mildest talt forundret, da jeg tillidsfuldt havde hentet Fullrate web-tv app fra googlestore og den efter installationen bad om lov til at 'foretage og administrere telefonopkald'. 

Det kunne jeg ikke drømme om at give dem lov til
- Det er normalt ikke noget jeg kan drømme om at give tilladelse til til hvem som helst og efter min bedste overbevisning er det ikke noget, som har relation til appens funktion, nemlig at formidle tv signal til pc eller telefonen.

- De vil endda også have lov til at tilgå fotos, medier og filer på enheden.

- Det er formentlig de færreste som vil lade enhver benytte mobiltelefonen til opkald efter eget ønske, hvilke jo vil kunne betyde regninger ude af kontrol, opkald som i værste fald kunne relateres til kriminel aktivitet osv. osv. og heller ikke noget jeg syntes om.

Kundeservice: Det er Apple der forlanger det
- Jeg kontaktede Fullrate kundeservice, hvor en ung mand i første omgang undrede sig over den påkrævede tilladelse men som heldigvis havde den web-tv ansvarlige indenfor rækkevidde: forklaringen var at "Apple forlanger denne tilladelse og at Fullrate ikke haved noget med det at gøre".

Kunden: Jeg har android
- Da jeg forklarede den unge mand at jeg bruger en Android telefon var der efter et par minutter heldigvis en ny forklaring, idet det ikke er muligt at programmere 'en app' uden at denne adgang til telefonopkald tilgængelig.

- Som tidligere udviklingsingeniør og programmør finder jeg at denne forklaring misvisende og jeg har selvsagt besluttet at jeg ikke har lyst til at give tredie part lov til at benytte min telefon hverken når jeg bruger den selv eller når jeg tror at den hviler sig.

Jo mere jeg tænker jo mere utryg bliver jeg
- Jo mere jeg tænker over de fulde konsekvenser over en sådan tilladelse til trediepart jo mere utryg bliver jeg.

- Spørgsmålet der står tilbage er hvor mange godtroende web-tv seere, der teoretisk set kan få misbrugt deres mobiltelefon og deres data uden at have den mindste viden om det, skriver Carsten, og Fullrate beklager da også forløbet:

Vi opdaterer nu vores app og fjerner det med telefonopkald
- Kære Carsten, tak for din mail.

- Jeg kan godt forstå, at du har spørgsmål til, hvorfor vores app beder om tilladelse til blandt andet at se dine fotos.

- Jeg beklager din oplevelse af, at du ikke med det samme har fået den korrekte forklaring, det er naturligvis ikke i orden.

- Forklaringen på tilladelserne er, at de er nødvendige for at kunne tilbyde TV offline-ydelser som hos YouSee.

- Da vi ikke er klar med den mulighed endnu, er tilladelsen lige nu unødvendig.

- I løbet af uge 17 opdaterer vi derfor vores app. Dermed bliver det valgfrit at give tilladelser til at dele billeder og medier m.m., mens tilladelse til telefonopkald helt fjernes.

Jeg skal beklage din oplevelse
- I din mail skriver du, at du ikke har sagt ja til de forskellige tilladelser.

- Skulle du alligevel ved en fejl have trykket 'ja' til det, kan du slå det fra under indstillinger eller ved at afinstallere og installere appen igen. 

- Endnu engang skal jeg beklage din oplevelse. Jeg håber, at du nu vil få fuld glæde af at caste TV-kanaler til ethvert tv med smart tv-funktion eller Chromecast, se tv i køkkenet, i sommerhuset eller på farten, skriver Lars Asgar, direktør i Fullrate.

Men hvad tænker du?