Det tænkte jeg ikke på for 15 år siden: SU-brev smadrer Johnas' drøm

I 2003 fik han SU en måned, da ryg-syge Johnas forsøgte sig med et EUD grundforløb. Og derfor kan han ikke få SU til en uddannelse i dag

- Endelig har fået chancen for en uddannelse (SOPU København/ PAU Grundforløb 2. 20 uger), som jeg har forberedt mig til og søgt på i flere år.

- Dette er en uddannelse min ryg kan holde til (Scheuermann) og jeg har længe drømt om det.

- Jeg skal begynde d. 20. januar, men nu finder jeg så ud af, at der er kommet en SU-lov med tilbagevirkende kraft, der gør at jeg ikke længere er berettiget til SU.

Afslag: Du har fået SU til fem uddannelser tidligere
Sådan indleder Johnas B er brev - et nødråb faktisk - til nationen! om den møgsituation, han helt uforvarende er havnet i.

Prøvede mig af i tilværelsens arbejdsmarked
For som du kan se, så bliver Johnas nu straffet for, at han for år tilbage - i perioden 2003 til 2008- forsøgte sig på fem andre SU-berettigede uddannelser. Og derfor er beskeden klar. Ingen SU til Johnas. Hans brev fortsætter derfor således:

- Nu forhindrer den nye lov mig så i at begynde, og det er jeg yderst utilfreds med.

- Jeg synes man altid hører om, at de - politikerne - gerne vil have at alle bliver uddannet men denne lov har tilbagevirkende kraft.

- Det her ku' jeg jo ikke have forudset for 15 år siden, da jeg prøvede mig af på uddannelser for at finde min plads i tilværelsens arbejdsmarked, skriver Johnas, der gerne vil høre om der er nogen der har et godt råd til ham. Eller nogen, der er enige med ham i, at loven rammer ham uretfærdigt.

Hvad synes du? Skal Johnas have lov til at modtage SU i de 20 uger, hans pædagogiske grunduddannelse varer - eller skal han fortsætte med at modtage kontanthjælp?