DF'er undrer sig over Lidl: Nul kors, men medarbejdere med tørklæder

Debatten om supermarkedsgiganten Lidls emballage-fusk, er nu nået til Christiansborg. DF'er synes, der er noget galt med Lidls argumentation

DFs Kenneth Berth synes det er mærkeligt, at Lidl fjerner kors, men tillader muslimske tørklæder. Foto: Linda Johansen/Jens Dresling
DFs Kenneth Berth synes det er mærkeligt, at Lidl fjerner kors, men tillader muslimske tørklæder. Foto: Linda Johansen/Jens Dresling

- Mens Lidl har travlt med at fjerne kors på deres produkter, skrider man ..... ikke ind over for muslimske symboler, hverken hos medarbejdere eller på varerne.

- Flere af Lidls varer er halal-mærkede, i Lidl-udsalgskataloger har man anvendt den muslimske halvmåne i forbindelse med en varegruppe af såkaldt orientalske varer kaldet 1001 delights, og Lidl tillader medarbejdere i koncernen med kundevendt arbejde at bære det muslimske hovedtørklæde.

Du gør kristendommen til grin, Kenneth
Sådan skriver Kenneth Kristensen Berth, folketingsmedlem og EU-ordfører for Dansk Folkeparti i et indlæg i Kristeligt Dagblad om den måde, Lidl har pakket deres græske varer ind.

Se også: Lidl beklager fusk med græsk yoghurt: Fjernede korset på dåsen

Indlægget har delt de kristelige læsere på avisens Facebook i næsten to halvdele. Et lillebitte flertal (64 læsere) synes han har en pointe, mens næsten ligeså mange (53) synes han er galt på den:

- Lad være med at gøre kristendommen til grin ved at være så selvmedlidende og aggressiv.

- Hvis Kristendommen er trængt op i en krog er det af fundamentalistiske ateister, og selv der vil jeg nøjes med at rulle engang med øjnene.

Tåbeligt at photoshoppe virkeligheden
- Drop den paranoia, skriver Cecilie J, der nok tilhører gruppen, der har givet Kenneth Berth  en sur smiley, mens Henriette MS sandsynligvis tilhører det lilel flertal, der synes at Berths kritik er velanbragt:

- Hvis de ikke tør sælge produkter med et kors på, skulle de måske ikke vælge et billede af en kirke til produktet.

- Det er da toppen af tåbelighed! Sørgelig udvikling hvis man tror man kan photoshoppe virkeligheden væk, skriver Henriette.

Se også: Skam jer: Sådan forsøgte Lidl at fjerne fokus fra fusk med korset

Debatten om det fjernede kors raser iøvrigt stadig på Lidls Facebookside, men de uddybende forklaringer, som mange efterspørger, mangler stadig. Det eneste Lidls har skrevet om kors-fuskeriet, blev skrevet i fredags af en anonym medarbejder, der svarede på er spørgsmål fra kunden 'Michael':

-  Jeg vil overveje mine fremtidige indkøb i Lidl, ud fra jeres svar, skrev Michael på Lidls Facebook, og svaret fra Lidl lød således:

Lidl: Det er ikke et bevidst statement
- Hej Michael 
- Vi har solgt vores populære Eridanous-serie i Lidl-butikker på tværs af Europa i mere end 10 år, og emballagen er i den tid blevet opdateret flere gange.

Vi beklager - det er ikke et bevidst statement
- Vi beklager meget såfremt nogle har taget vores seneste emballagedesign ilde op og vil gerne understrege, at dette ikke er et bevidst statement.

- I lyset af dette vil vi sikre, at al feedback tages med i vores betragtninger, når vi designer fremtidig emballage, skriver Lidl, men hvad tror du?

Kommer korset tilbage til Lidl - og er det fair at kritisere Lidl for at fjerne kors, men tillade medarbejdere med tørklæde?

Se også: 'Hun bør skydes' stod der: Faten overrasket over hijab-had

 

 

Tror du der er kors på Lidls græske varer om et halvt år?

Se resultat

Tror du der er kors på Lidls græske varer om et halvt år?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen