Digitaliseringsstrategi: Nye flygtninge får computere

I Silkeborg har arbejdsmarkedsudvalget besluttet, at nye flygtninge skal have en computer. Det er på grund af kommunens digitaliseringsstrategi

- I min kommune er det netop vedtaget, at de flygtninge, vi skal modtage og integrerer, skal have computerere.

- I al deres visdom har politikerne fundet ud af, at det er svært at begå sig i Danmark, hvis man ikke har råd til en computer.

- Og da flygtningene jo i forvejen skal bruge mange på at købe udstyr til deres nye hjem, er det så kommunens plan, at forære en computer til de nye.

- Jeg må indrømme at jeg synes at vi gamle, også burde få en computer.

De får en hvis de vil have det
Sådan lyder det fra nationens! Hans H fra Silkeborg, der selv er pensionist - uden computer. Og på kommunens hjemmeside kan man da også se, at arbejdsmarkedsudvalget besluttede, at alle familier/enlige bør modtage en computer ved modtagelsen: 

- Alternativt hæves beløbet for voksne tilsvarende, så der er råd til indkøb af en computer, hed det videre. Hver nye flygtning i kommunen får et engangsbeløb på 5-7.000 kroner til at skabe skabe 'rammerne om et hjem'.

Hanne Bæk Olsen, socialdemokrat og tidligere borgmester og nuværende 2.viceborgmester, forklarer at flygtningene skal have computer, for at understøtte statens og kommunens digitaliseringsstrategi.

- Så de får stillet én til rådighed, hvis de vil have det.

Vi kan nok få en god pris
- Og hvis vi skal ud og købe nye computerer, så regner vi da med at kunne få dem til en fornuftig pris. Vi kan jo som kommune forhandle, fordi vi køber stort ind, siger Hanne Bæk Olsen til nationen!

Men hvad siger du? Er det en god ide, at nye flygtninge får computere af kommunen - og synes du også at pensionister, skal have en?

Silkeborg besluttede også, at nye flygtninge kan få en brugt cykel hos Kirkens Korshær.

1 kommentar
Vis kommentarer