Annonce:
Annonce:

Dina har fået kontanthjælp i 16 år: Nu gider hun ikke mere

For første gang i 16 år tror 31-årig alene mor på fremtiden. Hun drømmer om et liv som kørelærer, men kommunen vil lige nu kun give hende et truck-certifikat eller et taxikørekort.

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg har været på kontanthjælp i snart 16 år, har haft en masse udfordringer her i livet, og har haft svært ved at kunne komme ud af det kontanthjælps system.

Jeg vil gerne læse til kørelærer
- Mit liv har været rigtig hårdt med en masse nedture hen af vejen, og jeg har haft rigtig svært ved at finde ud af, hvad det er jeg gerne vil med mit liv, eller hvad jeg gerne kunne tænke mig og arbejde med.

- Nu har jeg endelig fundet ud af hvad det er jeg gerne vil, og brænder virkelig for det. Jeg vil gerne læse til kørelærer.

Annonce:

Sådan indleder Dina D et brev til nationen! om den ærgerlige situation hun er i. Dina - som er 31 år, alene mor til 4 børn på 15, 12, 4 og 2 - føler nemlig ikke at hendes kommune lytter nok til hendes ønsker - selv om hun efter en hård voksen-tid nu er begyndt at drømme. Og hun håber at hende brev kan skaffe hende noget hjælp, så hendes drøm om at blive kørelærer kan gp i opfyldese. Brevet - som kommunen kommenterer nedenfor - fortsætter nemlig således:

Og jeg har fået lovning på et job
- Jeg har endda fået tilbudt af en arbejdersgiver, jeg har været i praktik hos, at han vil betale de første 2 kørekort jeg skal tage - motorcykel og lastbil-  såfremt at kommune går ind og dækker for resten af uddannelsen, som er et anhænger kørekort til lastbil og et AVG kursus og så selve uddannelsen til kørelære.

- Men.

- Min sagsbehandler og lederen af jobcenter i Herlev kommune, mener ikke, at jeg vil kunne klare sådan en uddannelse og ser helst, at jeg tager en 9 klasse og altså bruger flere år på en uddannelse, som jeg ikke har lyst til at arbejde med i fremtiden.

- Ellers siger min sagsbehandler, at de vil give mig et taxikørekort eller truckkørekort, og så kan jeg arbejde med det.

Annonce:

Kommunen forstår ikke at det virkelig vil rykke mig
- De forstår ikke, at jeg har brug for den her uddannelse, der vil rykke mig - især økonomisk, da jeg er ramt af kontanthjælpsloftet, og faktisk har været nødsaget til at flytte min tre yngste børn hjem til deres fædre, da jeg slet ikke har råd til at forsørge dem overhovedet.

- Det påvirker mig virkelig meget, at min store datter derfor skal bo hos hendes far i Jylland og de 2 små hos deres far her på Sjælland. Og derfor vil jeg gerne tag den her uddannelse, for at have råd til at få min familie tilbage en skønne dag.

- Jeg kan virkelig se mig selv som en kørelærer, og har endda også kontakt med en af landets bedste kørelærere, der siger at han bestemt mener, at jeg vil kunne klare det.

- Jeg har endda fået ansættelse garanti den dag jeg er færdig hos ham. Så jobbet er der, jeg skal bare i gang.

Annonce:

Det er nemlig min første drøm i 16 helvedes-år
- Og nu hvor jeg ikke har alle min børn - udover den ældste - så har jeg tiden og overskuddet til at tag en uddannelse, og ja, jeg ved den vil være hård, men jeg har viljen og er 110% sikker på, at jeg nok skal klare den, for det er min drøm nu, og drømme er noget jeg slet ikke har haft de sidste 16 år af mit helvedes liv.

- Jeg er træt af at være hvor jeg har været de sidste 16år, og vil gerne videre med mit liv og vil gerne være et godt forbilledet for min børn og især den ældste som har det lidt svært med skolen.

- Jeg er nu hellere ikke så ung længere, og har ikke tiden til at tage en anden uddannelse, som mindst vil tage 4-5 år.

Jeg er muslim og går med tærklæde og det er ikke nemt
- Så jeg håber inderligt, der er nogen der kan hjælpe mig, så jeg endelig kan komme videre og ud at kontalthjælps systemet.

- Og så skal jeg lige nævne, at jeg er muslim og går med tørklæde til dagligt og det er squ ikke nemt i min situation.

Annonce:

- Jeg vil også nævne at jeg faktisk låner hver eneste måned for at klare mig og kunne betale mine udgifter, så min gæld den vokser derud af og ved virkelig ikke hvordan jeg nogensinde skal kun betale af på den, hvis jeg ikke får en ordentlig lån, og med kørelæreuddannelse kan jeg komme helt op og tjene omkring 56.000kr om måneden.

Kommunen: Kender godt sagen
- Det vil være en lettelse for mit liv, skriver Dina, men Birgitte Kjeldsen, der er centerchef for Job, Unge og Borgerservice i Herlev Kommune, skriver til nationen!, at kommunen helst vil have at borgerne kommer hurtigt i arbejde - og at de derfor er varsomme med at bruge skatteydernes penge på uddannelse, hvis vi vurderer, at borgeren godt kan varetage et arbejde uden yderligere uddannelse:

- Jeg er bekendt med sagen, men kan naturligvis ikke udtale mig om personsager.

- På et helt overordnet plan ser jeg mig forpligtet til at oplyse, at vi – og her tror jeg, at jeg taler på alle kommuners vegne, er interesserede i at hjælpe de af vores borgere, der modtager kontanthjælp, videre i enten job eller uddannelse.

Annonce:

Og vi vil gerne have at folk kommer hurtigt i arbejde
- I Herlev Kommune lægger vi vægt på, at borgernes vej til selvforsørgelse bliver så kort som muligt. Det betyder, at vi gerne medvirker til, at borgerne bliver uddannet i nødvendigt omfang, hvis det vurderes, at det vil være den korteste vej til selvforsørgelse.

- Omvendt har vi intet ønske om at bruge skatteydernes penge på uddannelse, hvis vi vurderer, at borgeren godt kan varetage et arbejde uden yderligere uddannelse.

- Når vi laver denne vurdering, er der flere faktorer, der spiller ind: Borgerens fysiske, psykiske og sociale situation samt om borgeren kan få arbejde indenfor de jobområder, hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder.

Vi er også med i 'Flere skal med'
- Aktuelt er Herlev Kommune - sammen med 88 andre kommuner - med i et projekt under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der kaldes 'Flere skal med'.

Annonce:

- Projektet er målrettet udsatte borgere på kontanthjælpsydelser, som gennem fem år eller derover, har været forhindret på den ene eller anden måde i at få fodfæste på enten arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. I løbet af projektforløbet baner vi i samarbejde med borgeren vej for, at de kan få enten helt eller delvist fodfæste på arbejdsmarkedet.

- For nogle vil der være behov for en rehabiliterende indsats, førend de kan blive en del af arbejdsmarkedet, mens andre har et mere klart jobpotentiale.

Borgere skal hurtigt ud af kontanthjælpssystemet
- Og her ser vi på borgernes kompetencer i forhold til en virksomhedsrettet indsats – fx i form af praktikforløb.

- Viser det sig, at borgeren er jobparat, skal vi omvisitere, og her har vi et stærkt fokus på, at vejen til job eller uddannelse, bliver så kort som mulig.

- På den måde kan borgeren samtidig slippe ud af kontanthjælpssystemet og blive selvforsørgende.

- Vi er glade for samarbejdet med vores lokale erhvervsliv, hvor vi oplever en gensidig interesse i at hjælpe vores borgere i arbejde, skriver centerchefen for Job, Unge og Borgerservice.

Dina er - efter at kommunen havde sendt svar til nationen! - blevet inviteret til møde d. 21.6 med en rar og positiv virksomhedskonsulent. Det møde har Dina store forhåbninger til, men hvad tror du der sker?

Tag en kørelæreruddannelse

Kørelærerkursus budget – overslag.

Teorikursus  (rateopdelt)                                             kr. 34.900,-

Ved start kr. 7.900,- herefter 6 rater á kr. 4.500,- hver den 1. i måneden.*

 

** 20 kørelektioner i trafikken  a kr.250.-                kr. 5.000,-

Samlet undervisningsudgift i alt ca.                         kr. 39.900,-

Kilde: stjernqvist.dk Kørelæreruddannelse

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: