Direktør skuffet over Mette: Blev ikke nævnt

15. juni åbner Danmarks grænser til Norge, Island og Tyskland. Men Færøerne, som føler sig helt glemt i den sammenhæng, åbner altså også, lyder det fra øerne, der nu går i gang med en kampagne

Direktør skuffet over Mette: Blev ikke nævnt

Her genåbner Mette Frederiksen grænserne til Norge, Island og Tyskland. Færøerne blev dog forbigået. Video: DR.

- Vi fulgte pressekonferencen fredag i sidste uge med stor interesse og lagde hurtigt mærke til, at Færøerne slet ikke blev nævnt som et af de lande, danskere kan besøge efter 15. juni.

Danmark åbner grænsen til Norge, Island og Tyskland

Vi findes faktisk
Sådan siger Guðrið Højgaard, direktør for Visit Faroe Islands, i dag i en pressemeddelse om at være en del af den danske rigsfælleskab - og føle sig glemt af den danske statsminister:

- Nu vil vi bare minde Mette Fredriksen om, at Færøerne faktisk findes.

- Og at vi selvfølgelig står med åbne arme over for de danske gæster, fortsætter direktøren, der minder om at Færøerne har været corona-fri i 25 dage, at covid-19 udviklingen på Færøerne har været god, at Færøerne har haft færre end 200 tilfælde i alt, at ingen er døde, og omkring 20 procent af befolkningen er blevet testet.

Øv
Visit Faroe Islands har derfor sat gang i en kampagne med navnet #færøernefindesfaktisk og en opfordring til statsministeren, om at komme på besøg, men hvad siger du?

Færøerne føler sig glemt. Screenshot fra Visit Faroe Islands
Færøerne føler sig glemt. Screenshot fra Visit Faroe Islands