Direktør vil have lov til at høre musik når han cykler: Det går nok

Debatindlæg fra cyklisternes førstemand, Klaus Bondam fra Cyklistforbundet, har skabt hidsig debat. Han mener nemlig, at cyklister under visse forhold, gerne må have musik i ørerne. Hvad mener du?

Mange steder kan det være Ok at cykle med musik i ørerne - og ikke i myldretiden i København, Aarhus eller Odense, mener Klaus Bondam. Foto: Jens Dresling
Mange steder kan det være Ok at cykle med musik i ørerne - og ikke i myldretiden i København, Aarhus eller Odense, mener Klaus Bondam. Foto: Jens Dresling

- Jeg er selv ivrig cyklist. Faktisk er det mit primære transportmiddel.

- Jeg cykler ca 25 km om dagen. Og jeg må sige, at jeg finder et forbud mod musik i ørerne helt i orden.

- Det er, desværre, ikke få gange, at jeg oplever, at forankørende ikke kan høre ringeklokken, eller at de ikke opdager, at de er ved at blive overhalet af en knallert eller en anden cykel.

- Så derfor - kør cykel, når du kører cykel. Og husk hjelmen!

Hvis og hvis og hvis - så går det nok at lytte til noget
Sådan skriver Leif S i en af de 24 kommentarer et debatindlæg fra Dansk Cyklistforbunds direktør, Klaus Bondam, har fået på politiken.dk. I indlægget argumenterer den tidligere radikale politiker nemlig for at musik i ørerne kan være OK på cykelstien:

- Hvis du cykler ud ad en landevej, som du kender ud og ind, hvis du cykler med kun få andre trafikanter på vejen eller cykelstien, hvis du cykler på cykelstier langt fra den øvrige trafik, hvis du har overskud, energi og opmærksomhed, ja, så går det nok at lytte til noget imens, skriver Bondam, men den køber politiken.dks læsere ikke, Ihvertfald ikke, dem der skriver kommentarer:

Ryster over arrogancen
- Jeg må indrømme, at jeg er rystet over den kyniske arrogance, som du som direktør for Dansk Cyklistforbund lægger for dagen i forhold til emner om cyklisters trafiksikkerhed.

- Du insinuerer at de af os, der udtaler os om risikoen ved at cykle med musik i ørerne eller manglende hjelm ikke selv cykler.

- Nu er det sådan, at de fleste af os både sidder bag et rat OG cykler, og netop af den grund har forudsætninger for at se situationen fra flere sider, skriver Liva B f.ex. og Jesper E fortsætter således:

Du fjerne en af dine sanser
- Musik i ørene mens man cykler, er da rart, men det gør dig ikke til en mere hensynsfuld og agtpågiven cyklist - tværtimod.

- Du nedsætter/fjerner en af de sanser du bruger, når du orienterer dig. Endvidere, vil der ofte være mere opmærksomhed rettet mod selve afspilleren; der skal måske skrues op/ned, skiftes track osv, skriver Jesper.

På Cyklistforbundets egen Facebook har indlægget . som du kan se nedenfor - også sat sindene i kog, men hvad tænker du?

Lytter du til musik når du kører på cykel?

 

 

 

 

222 kommentarer
Vis kommentarer