Dobbelt så dyre: Afgift på plastposer skal give milliarder

Den svenske regering vil fordoble afgiften, så en plasticpose kan koste op til syv svenske (fem danske) kroner i et supermarked. Det er der en del, der synes er forkert.

- Svenske skattebetalere skal redde verden.

- Imens hælder folk i Indien affald i floderne, som løber lige ud havet.

Vil sælge brugte poser til halv pris
Sådan skriver Linus B i en af de allermest populære kommentarer, der er skrevet på den svenske avis Aftonbladets Facebook-profil om den pose-afgift landets regering vil indføre. Og Lines er ikke den eneste, der synes at afgiften - som vil betyde at en almindelige plastpose kan ryge på syv svenske/fem danske kroner - virker håbløs:

- Jeg vil gemme alle mine poser og stå udenfor butikkerne og sælge dem for halv pris.

- Det kan man sikkert tjene penge på næste år, skriver Raymond J , mens Roger W omvendt er lykkelig for initiativet:

Dykker jubler
- SUPERGODT.

- Jer er dykker, og jeg har ALDRIG haft et dyk, hvor jeg ikke har set plastikemballage, poser og andet affald.

- Der findes et godt alternativ til engangsplastposer, tag din egen pose med. De andre havner i havet på et tidspunkt, skriver Roger W, men hvad tænker du?

Danskere bruger 85 poser pr år i snit
Den svenske plast-afgift skal ifølge avisen samlet indbringe staten 2,9 milliarder kroner (svenske), men det er uklart præcist hvornår den vil træde i kraft. I Danmark er der også afgift på plastposer - den ligger på cirka 1.5 krone pr pose ifølge plast.dk. Plast.dk kan også berette, at der bliver brugt cirka 460 mio. bæreposer om året, hvilket svarer til 85 poser pr. dansker pr. år, men hvad siger du?

1 af 2 
2 af 2 
154 kommentarer
Vis kommentarer