Dødstrusler på skole: Elev antastet fordi hun ikke tror på Allah

Heftig debat i Tyskland om religiøs mobning i skolegården.

Flere skoler i Tyskland har problemer med religiøs mobning. I Danmark har Institut for menneskerettigheder anbefalet, at skoler med mange elever med minoritetsbaggrund ansætter særlige rådgivere. Foto: Colourbox
Flere skoler i Tyskland har problemer med religiøs mobning. I Danmark har Institut for menneskerettigheder anbefalet, at skoler med mange elever med minoritetsbaggrund ansætter særlige rådgivere. Foto: Colourbox
Følg nationen!

- Jeg vil ikke have disse kulturelt fremmede folk her mere!

- For mig hører de ikke til i Tyskland og vores samfund. Hvorvidt denne opfattelse er 'rigtig' eller 'højre-populist', interesserer mig ikke det mindste.

- Jeg er tilhænger af, at enhver ægte flygtning skal modtage beskyttelse og midlertidig hjælp fra os.

- Men økonomiske flygtninge, svindlere eller kriminelle bør ikke bo i Tyskland.

Datter bliver mobbet fordi hun ikke tror på Allah
Sådan skriver Rol W i den pt mest populære kommentar, der er skrevet på tyske Bild Zeitungs Facebook-profil om den religiøse mobning, skoleelever med jødisk baggrund er udsat for i visse af hovedstaden Berlins skoler.

Avisen kan fortælle om episoder, hvor ikke jødiske-elever har hyldet Hitler, og elever med jødisk baggrund har fået at vide, at man ikke kan være venner med dem. Og senest har en far til en pige i 2. klasse fortalt, at hans datter - der endda tidligere har fået dødstrusler - bliver kaldt jøde i en nedsættende tone:

- Vores datter blev antastet af muslimske elever, fordi hun ikke tror på Allah, siger faren, der nu får massiv støtte fra adskillige politikere.

Vi tager sagen alvorligt
Udenrigsministeren fra det socialdemokratiske SPD siger, at episoden er beskæmmende. En talsmand for Sandra Scheeres, der er senator og Berlins 'undervisingsminister', siger, at man tager sagen meget alvorligt, og lederen på pigens skole, siger, at man vil holde flere temalektioner i tolerance:

- Mere end 70 procent af eleverne er ikke-tyske, og mange har ikke gået i børnehave før folkeskolen og er derfor sammen med børn fra andre kulturer for første gang.

Små konflikter kan ikke undgås
- Små konflikter kan ikke undgås i denne fase, men vi arbejder proaktivt, siger skolelederen til Berliner Zeitung, men hvad mener du?

Hvad kan man gøre, hvis man bliver udsat for religiøs mobning?

Luder - hun kan bare dække sig til: Drenge fra 5. gramsede på pige  

I november udgav Institut for menneskerettigheder i Danmark en rapport om Ekstrem social kontrol. Insituttet anbefaler bl.a. at skoler med mange elever med minoritetsbaggrund ansætter særlige rådgivere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+