Domstol forbyder M&M's: Minder for meget om Marabou

Først vandt Marabou i den svenske Markedsdomstol, så vandt de i byretten og nu har de vundet i landsretten. Skal M&Ms prøve sagen i Højesteret?

- Jeg fylder snart 26 år og jeg har aldrig hørt om eller smagt 'm'-kugler'.

- Men jeg er vokset op med M&M's.

- Hvordan kan de konkurrere mod noget, man ikke ved findes?

De brune er jo racistiske
Sådan skriver Frida B på svenske Aftonbladets Facebookside i en af de 616 kommentarer en dom fra Svea Hovret, der betyder, at M&M skal fjerne deres peanutkugler fra de svenske butikkerne inden 1. juli, har fået. Og Frida er ikke den eneste der undrer sig:

- De ligner jo slet ikke hinanden. Frem med de regnbuefarvede m&m istedet for de brune m-kugler, som alligevel snart bliver dømt ude, fordi de er racistiske, skriver Natasja.

Chokolade og så er der chokolade
Marabou har ifølge Dagens Media.se solgt sine chokoladedækkede peanutkugler under navnet 'M' siden 1957, og frem til 1998 havde Marabou en aftale med Mars, der laver M&Ms, om at de ikke skulle sælge deres peunatkugler i skandinavien.

Den aftale brød Mars, og nu har Marabous ejer, Kraft/Mondelez, vundet i både markedsdomstolen, byretten og landsretten, og selv om der stadig er en  teoretisk mulighed for at få forbuddet udsat ved at prøve sagen ved den svenske højesteret, er de svenske medier Aftonbladet, Expressen og Dagens Media overbeviste om, at Marabou har vundet.

- Der er chokolade, og så er der chokolade.

- Tænk hvis de kunne forbyde noget andet og mere alvorligt i Sverige, skriver Jeanette, men hvad mener du?

Forstår du at Marabou kæmper mod M&M's - og hvad ville du gøre, hvis M&M's blev fobudt i Danmark?

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
25 kommentarer
Vis kommentarer