Domstol forbyder omskæring: Muslim taber sag om to tissemænd

De bor i England, far er muslim og vil have de to sønner på 4 og 6 år omskåret - mor er ikke-muslim, og synes de skal være voksne og selv bestemme. Hvem holder du med?

- Det går over min forstand, at nogen rationelt tænkende mennesker få sig selv til at tro, at det er i orden at skamfere deres børn.

Sådan skriver Independent-debattøren J Roberts i en af de 193 kommentarer en domstolsafgørelse fra retten i Exeter, England har fået. Den kvindelige dommer, mrs Roberts, skulle nemlig dømme i en sag, hvor en muslimsk far og en ikke-muslimsk mor, var uenige om deres to sønners kønsdele.

Zouheir og søn. nationen Zouheirs mor blev sur: Hans søn skal nemlig ikke omskæres

Man kan aldrig lave en omskæring om
Faderen - en algiersk mand  på 36 år - mente, at det ville være bedst for sønnerne som nu er 4 og 6 år gamle, at blive omskåret. Det mente moderen ikke, og det gav dommeren hende ret i:

- Først og fremmest kan man aldrig lave en omskæring om.

- Og der er ingen garanti for, at disse drenge vil fortsætte i den muslimske tro, med samme overbevisning som deres far, selv om det meget vel kan ende sådan.

SF'eren Halime Oguz - som selv er muslim - har skrevet kritisk om omskæring, og det skal hun roses for, mener Morten Frisch. (Foto: Halimes Facebook) nationen Inden du brokker dig: Tak Halime for spark mod omskæring

De kan blive omskæres når de er store nok
- De er stadig meget unge, og denne afgørelse kan de ændre på, når de bliver gamle nok til at forstå konsekvenserne af deres handlinger, siger dommeren til Independent.

Samme argumentation fremførte den muslimske SF-politiker Halime Oguz i sidste uge - en argumentation, der var med til at få flertallet i SF til at vedtage at partiet skal arbejde for en minimumsalder for omskæring:

- Engelsk lovgivning overtrumfer barbarisk middelalder overtro?

- Hvad bliver det næste? Nydelige jødiske drenge, der lægger sag an mod deres forældre og rabbinere?, skriver Shooze, men hvad mener du?

Hvem skal bestemme om man skal omskæres?

104 kommentarer
Vis kommentarer