Dont kill the dog: Italiensk parlamentsmedlem trygler Esben Lunde

Politiets planlagte aflivning af den italienske hund Iceberg skaber nu debat i italien.

- Dette er en personlig bøn for at redde A-Icebergs liv, skriver Alessio, der er medlem af det italienske parlament. Pressefoto.
- Dette er en personlig bøn for at redde A-Icebergs liv, skriver Alessio, der er medlem af det italienske parlament. Pressefoto.

- Jeg vil selvfølgelig ikke blande mig i jeres danske hundelovgivning, selv om jeg har svært ved at se det videnskabelige belæg (for at have ulovlige racer red).

- Men jeg vil bede de involverede myndigheder om at finde en mulighed, der giver A-iceberg mulighed for at rejse hjem til Italien hvor racen Dogo Argentino er tilladt.

- Ja, faktisk er der ingen ulovlige hunderacer i vores land.

Skal aflives fordi den er ulovlig i Danmark
Sådan lyder det nu fra den italienske politiker og parlamentsmedlem Alessio Tacconi i en mail sendt til hundeminister Esben Lunde Larsen og 22 danske medlemmer af Folketinget.

 

Esben Lunde Larsen er rørt efter møde med Linse

Sagen om A-Iceberg, der blev lukket ind i Danmark med alle rejsedokumenter i skønneste orden i marts måned, begyndte da den blev involveret i et hundeslagsmål, som vidner overfor politiet beskrev som agressivt.

Personlig bøn fra italiensk parlamentsmedlem
Slagsmålet var dog ikke så alvorligt, at hunden blev taget med af betjentene, men efterfølgende blev den indbragt af politiet, da den tilhører racen Dogo Argentino, og derfor - efter loven - skal aflives. De italienske medier er også begyndt at skrive om sagen, der har skabt stor debat i Danmark, og mange kan ikke forstå, at man kan give en hund lov til at rejse ind i landet og siden aflive den, fordi den er ulovlig:

- Dette er en personlig bøn for at redde A-Icebergs liv, skriver Alessio i sin mail, som nu er lagt på Folketingets hjemmeside.

Trist nyt til italiensk hundeejer: Kan ende med død hund og kæmpe-regning

I alt har 16.448 læsere deltaget i debatten om Dogo'en, og de 14.407 synes at ejeren og hunden skal have lov til at rejse hjem, men hvordan tror du sagen ender?

Tror du A-iceberg får lov at rejse hjem med sin ejer?

 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri