Doven dansker: Da han hørte mødetid på nyt job (kl. 01.30) sagde han nej

Jonas A har nok Danmarks kedeligste job, hvis han selv skal sige det. Til gengæld tjener han flere penge, end da han var restaurantchef. Han synes andre danskere er for kræsne

Jonas kører post og pakker om natten og synes han har Danmarks kedeligste job. Læs hvorfor han er glad, og synes at andre burde følge hans eksempel.
Jonas kører post og pakker om natten og synes han har Danmarks kedeligste job. Læs hvorfor han er glad, og synes at andre burde følge hans eksempel.

- Mit navn er Jonas.

- Jeg har i mange år arbejdet i restaurationsbranchen, det meste af den tid som restaurantchef.

Det er som danskere har for høje tanker
- Jeg kan ærligt ikke forstå, at vi har så mange danskere, der har svært ved, eller, de gør det selv svært, at finde et arbejde.

- Det er som om, at den danske kultur siger, den linje går jeg ikke under, det er et lavstatus arbejde.

Sådan indleder Jonas A et debatindlæg til Ekstra Bladet om arbejdsløshed og antallet af jobåbninger. Jonas forstår ikke at jobcentre og a-kasser ikke gør mere, og da han læste indlægget om pølsemanden i Billund, der havde problemer med at finde en medarbejder, der skulle arbejde deltid for 120 kr i timen, så satte han sig til tasterne.
Jonas' arbejdstider hedder 1.30-6.30, han arbejder 6 dage om ugen og bruger sin egen bil og betaler brændstof, service og vedligehold. Hans løn hedder 35000 brutto om måneden, og hans indlæg fortsætter således:

Arbejder mindre, tjener mere
- For lidt over et år siden begyndte jeg at køre med aviser, breve, pakker og magasiner om natten, for en distributør under Bladkompagniet, Danmarks næste største post-selskab.

- Jeg skulle egentlig bare have det ganske kort tid, til jeg fandt noget nyt.

- Men jeg stoppede faktisk hurtigt med at lede efter noget nyt. Og det er 10 måneder siden jeg sidst sendte en ansøgning.

Det er nok Danmarks kedeligste job
- Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg har Danmarks nok kedeligste job.

- Men jeg fandt også hurtigt ud af, at jeg kunne tjene det samme, faktisk mere, end jeg gjorde som restaurantchef i fastfood branchen.

- Men ikke nok med det, så har jeg fået mere tid med familien - meget mere tid.

- For hvor jeg kunne have en arbejdsuge på 50 timer som restaurantchef, så snakker vi om ekstremer hvis jeg arbejder mere end 30 timer om ugen nu. Jeg kører 3 ruter. Normalt køre folk én eller to ruter.

Jeg siger: Kom nu arbejde, der er så mange jobs
- Jeg har af flere omgange prøvet at fange danskernes opmærksomhed: Kom nu i arbejde, også selv om du egentlig ikke gider jobbet. Der er så mange jobs at få.

- Og ja. Vi har østeuropæiske kollegaer. Og de kommer kun ind fordi de danske ikke gider at tage arbejdet.

- Så sent som i denne uge skulle jeg have en med på oplæring.

Mødetid 01.30 - nej, find en anden
- Men da min leder kontaktede ham for at fortælle, at han skulle møde kl. 1.30, havde han pludseligt fået et andet arbejde.

- Det kan selvfølgelig også være rigtigt, men helt ærligt - i sådan et tilfælde burde en arbejdsgiver have pligt til at skrive til jobcentre og a-kasser, at pågældende borger har takket nej til job pga andet job, således hvis det ikke er sandt, og man takker nej, fordi man ikke gider, så  er udbetalingen stoppe straks.

- Der er tonsvis af avis job derude, skriver Jonas, men hvad tænker du?

Se også: Klart at danskere ikke kan finde arbejde: 119.623 østarbejdere har taget det

Ville du arbejde i et kedeligt job?

864 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere