DR fyldte kage-glade seere med løgn: En fik ødelagt sin røremaskine

Vi har igen og igen garanteret, at opskriften var som den skulle være. Dette var forkert og vi beklager dybt. lyder det fra Spise med Prices producer. Men skal der falde erstatninger?

Efter heftig debat - og masser af uspiselige kager og en ødelagt røremaskine - retter Spise med Price nu opskriften på honningkager. OBS. Billedet forestiller IKKE en honningkage. Foto: DR/Jens Rasmussen
Efter heftig debat - og masser af uspiselige kager og en ødelagt røremaskine - retter Spise med Price nu opskriften på honningkager. OBS. Billedet forestiller IKKE en honningkage. Foto: DR/Jens Rasmussen

- Vi har ikke været gode nok.

- Brugerne har klaget og vi har igen og igen garanteret, at opskriften var som den skulle være.

- Dette var forkert og vi beklager dybt.

Nu har DR nærstuderet rå-optagelserne
Sådan lyder det nu fra Jacob Snedevig, der er producer på Spise med Price, der de seneste dage har fået en dobbelttur på nationen! - og forresten også på P4 - efter at Lene H. i mandags kontaktede nationen! for klage sin nød. DR havde nemlig ikke reageret - og altså heller ikke rettet opskriften - selv om hun havde kontaktet dem adskillige gange.

Lene brugte 3 måneder på at følge opskrift fra Price: Smagte forfærdeligt

Lene - og ret mange andre skulle det vise sig - havde benyttet sig af den honningkage-opskrift programmet Spise med Price lagde på nettet i august. Og mange kunne konstatere, at den var helt gal med krydderimængden. Men nu har den massive debat - vi taler om mere end 250 nationen!-kommentarer - har fået DR til at kigge opskriften grundigt efter. Og det viser sig altså at DR har løjet over for de kageglade seere:

Opskriften har været hemmelig i 200 år
- Det er ikke udelukkende nemt at nedskalere og vi er kommet til at videregive forkerte mål til flere utilfredse brugere.

- En bruger har forsøgt at bage kagerne to gange….altså en bageproces der strækker sig over seks måneder….og er i begge tilfælde endt op med uspiselige kager. 

- En anden bruger har fået ødelagt sin røremaskine fordi dejen simpelthen blev for sej.

- Opskriften…og i særdeleshed krydderiblandingen…. har været familien Schmolkes hemmelighed lige siden samme familie opfandt den originale Christianfelder-honningkage for mere end 200 år siden.

Fra stor portion til lille portion - så gik det galt
- Schmolkes far tog opskriften med fra Tyskland og kagerne er gennem generationer blevet benyttet i familiens bageri i Christiansfeld.

- Opskriften findes kun inde i Schmolkes hoved…og det er denne opskrift som vi har videregivet.

- Problemet er bare, at Schmolke gennem en menneskealder er blevet rutineret i at bage flere hundrede Christiansfelder honningkager af gangen og at vores opskrift kun skal bruges til en enkel bradepande.

- Det svarer lidt til at bede en SAS luftkaptajn om pludselig at flyve en en-motors Cessna.

Nu er den faktuel på dr.dk
- Vi ser opskriften som et stykke kulturhistorie og har al tænkelig interesse i at den skal fungere.

- Derfor har vi nu nærstuderet rå-båndene hvor brdr. Price bager den originale Christiansfelder Honningkage sammen med Schmolke og minutiøst skrevet ned, hvad der skete under optagelserne og hvad der kom i dejen.

- Det er disse faktuelle mål og beskrivelser, der nu er videregivet på vores hjemmeside dr.dk/price, skriver produceren, der ikke kan sige, hvor mange, der har bagt kager efter den forkerte opskrift.

På programmets Facebook-side er debatten/reaktionerne på fejlen - og den korrekte opskrift - allerede i gang:

- Den er fandme fin.

- Jeg lavede seks kilo dej efter den første opskrift og var ved at tage livet af samtlige kagespisere i miles omkreds, skriver Patricia H, mens Henrik P skriver:

- Det skal helt klart prøves.

Men hvad tænker du? Har de personer, der har brugt den 'gamle' og ret så stærke opskrift ret til en form for erstatning fra DR?

Spise med Price skriver iøvrigt, at de nu er i gang med at teste den opdaterede opskrift. Og at folk der også tester den nye opskrift, gerne må skrive til dem på programmets email spisemedprice@dr.dk