DR sætter advarsel på opskrift fra Spise med Price: Reducer mængden

Vi er ved at finde ud af de præcise mål for en mildere honningkage, men da dejen skal henstå i 90 dage, så tager det desværre lidt tid, skriver DR nu om den omdiskuterede honningkageopskrift nationens! Lene H gentagne gange har klaget over

DR har fået så mange klager over en honningkage-opskrift, at de nu er ved at finde ud af de præcise mål for en mildere honningkage. - Men da dejen skal henstå i 90 dage, så tager det desværre lidt tid, skriver DR. Arkivfoto: Philip Davali
DR har fået så mange klager over en honningkage-opskrift, at de nu er ved at finde ud af de præcise mål for en mildere honningkage. - Men da dejen skal henstå i 90 dage, så tager det desværre lidt tid, skriver DR. Arkivfoto: Philip Davali

- Vi er ikke de eneste som har haft problemer .

- Nej, hold nu ... hvor var de stærke

Jeg prøvede den også - de røg i skraldespanden
Sådan skriver Line H og Sanne J i nogle af de kommentarer, læserbrevet fra Lene H om den honningkage-opskrift folkene bag programmet Spise med Price har lagt på DR.dk, har fået på Ekstra Bladets Facebook-profil.

For ligesom Lene måtte de konstatere, at kagerne - som tager 3 måneder at bage - smagte helt anderledesog meget stærkere eller kraftigere end forventet:

Lene brugte 3 måneder på at følge opskrift fra Price: Smagte forfærdeligt

- Jeg prøvede også den opskrift,.

DR: Honningkagerne smager fantastisk, men
- Men alt for mange krydderier i, så det røg i skraldespanden, skriver nationens! Bjarne, og meget passende har DR nu lagt en advarsel ind på opskriften, der dog stadig bliver præsenteret ganske indbydende:

Brødrene Price lavede i programmet om egnsretter denne opskrift på Honningkager fra Christiansfeld.

Honningkagerne smager fantastisk og bliver meget yndige, men det er lidt af et projekt at bage honningkager på den helt rigtige måde.

Hvis man vil have dem til jul, skal man helst begynde i midten af september - i hvert fald hvis du spørger en ægte Christiansfelder!

Vi er ved at finde ud af de præcise mål
Dejen skal optimalt trække i 3 måneder, står der i indledningen, men siden i går har DR lagt en tekst ud om, at man nu vil undersøge præcis hvor meget krydderi, der skal i kagedejen:

- Vi er ved at finde ud af de præcise mål for en mildere honningkage, men da dejen skal henstå i 90 dage, så tager det desværre lidt tid, skriver DR, der også opfordrer 'nogle' til at reducere mængden af krydderier.

Bag en tudekiks
nationens! Peru har et godt forslag til de folk, der nu sidder og venter på afklaring af krydderi-spørgsmålet:

- 200 gram mel, 50 gram smør, 1 knivspids vanille sukker, 2 dl mælk.

- Værsgo - nu kan du lave en portion tudekiks...., skriver Peru.

Lige nu står der, at man skal bruge 110  gram krydderier til en dej på lige under 2 kilo. Synes du det lyder korrekt?