DR spørger seerne om licens: Svaret er fyldt med had

Der er flere, der ikke vil betale licens, end der er folk, der gerne vil betale licens. Hvorfor?

- Licensen er alt for høj fordi DR har bredt sig for meget.

- Og på trods af at DR har gjort det, så rammer de ikke min smag og jeg ser derfor ikke DR.

- Men jeg skal stadig betale 2500 kr hvert år for det lort.

nationen Aldrig har så mange betalt licens

Synes 500 er OK
Sådan skriver nationens! B. E. i en kommentar til Danmarks Radios 90 års fødselsdag. Og B.E. er ikke den eneste, der synes DR har ladet vokseværket gå amok. En måling DR selv har fået lavet viser at 47 procent enten er helt eller delvist uenige i, at de er villige til at betale for DR's indhold via licensen. B.E.s forklaring på uviljen lyder således:

Dybt uretfærdig betalingsmodel
- Hold det til nyheder, samfundskritiske udsendelser og børneTV (da de ikke selv er myndige og ikke skal udsættes for reklamer i ubegrænsede mængder).

- Det kan sikkert klares for 500 kr om året og det er jeg villig til at betale.

Elitens TV
- Desuden er hele betalingsmodellen dybt uretfærdig. Hvorfor skal personer der bor alene betale det samme som en familie på 6 (der endda måtte have et tv til hver)? Betal per myndig person og det vil være langt mere rimelig, skriver B.E. og Rolf N. mener, at DRs problem er, at det er ufolkeligt og giver et forvrænget billede af samfundet og demokratiet.

Lederen Begræns DR

- DR er akademikernes medie som smider lidt pøbel underholdning af fredag aften med lidt X-Factor, hvor amatører kan blive stemt ud til stor moro for dem uden en universitetsuddannelse.

Men pøblen betaler
- DR er blevet et medie for det akademiske hof som får masser af taletid om demokratiske problemer i fjerne lande, men aldrig de demokratiske problemer som borgerne lider under i Danmark.

- DR er elitens medie som pøblen betaler for. Lige som folketinget og centraladministrationen.

- Men hvordan får vi ændret det akademiske demokratur, som foragter dem som ikke har en akademisk uddannelse, spørger Rolf, og du kan komme med dit svar i kommentarfeltet.

Nogen er glade for at betale licens
Målingen - der viser at 47 procent ikke er glade for at betale licens - afslører også at 32 procent er glade for at betale licens, mens 13 procent hverken er glade eller triste og syv procent har svaret 'ved ikke'.

 

463 kommentarer
Vis kommentarer