Drama i Andeby: 'For latterligt at politianmelde Anders And'

Er det fornuftigt eller latterligt, at en forside på et to år gammelt Anders And blad er blevet politianmeldt for skjult reklame?

Det er denne forside, der bliver beskyldt for at forbryde sig imod markedsføringsloven (Foto/Copyright: Disney)
Det er denne forside, der bliver beskyldt for at forbryde sig imod markedsføringsloven (Foto/Copyright: Disney)

- Det er da for latterligt.

- De er sgu snart ikke rigtig kloge. Vi er snart ved at ligne USA med at sagsøge snart for det ene og snart for det andet, vor herre bevares har de virkelig ikke andet at tage sig til

- Slap nu af mand!!!!! Hvor små sko kan der snart gåes i!!!????

Sådan lyder reaktionerne fra Bodil H, Lisa E og Emil C på TV 2's Facebook-side efter at det kom frem, at en to år gammel Anders And-forside har fået forbrugerombudsmanden til at melde Egmont Publishing Kids, Den Blå Planet og en tidligere chefredaktør til politiet.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har anmeldt dem for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod skjult reklame, lyder det i en pressemeddelelse. Hun mener nemlig, at bladet reklamerer skjult for Den Blå Planet.

Det drejer sig om blad nummer 46 fra år 2013, som udgives af Egmont Publishing Kids. På forsiden er Rip, Rap og Rup på ryggen af en hammerhaj, mens Anders And holder fast i hajens hale. Nederst kan man se Den Blå Planets bygninger, og derudover er der teksten 'Vind med Den Blå Planet' med logo i toppen.

Se også: Anders And og Den Blå Planet politianmeldt

Både Egmont Publishing Kids og Den Blå Planet erkender, at det er en reklame, men ifølge forbrugerombudsmanden er det ikke tydeligt nok.

'Der er ikke anvendt ord som fx reklame, der viser, at forsiden er reklame for Den Blå Planet,' lyder det i pressemeddelelsen.

- Da Anders And-bladet er et medie, der primært henvender sig til børn, er sagen alvorlig, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen videre.

Ifølge flere danskere, der kommenterer på nyheden på de sociale medier, er det dog en overreaktion.

- Og hvad så hvis det er en reklame - det er virkelig en petitesse, lyder det fra Marc K.

- Åhhh nej dette vanvid.......kom alle....vi må stå sammen....vi kan lave en indsamling, lyder det ironisk fra Rose B.

Nogle mener dog også, at det er helt på sin plads, blandt andet nationens! Shilo A.

- Det er et intelligent valg at sætte en grænse. Det hun foretager sig i sit job er at varetage forbrugerens interesse, lyder det fra Shilo A.

Hvad mener du? Er det fornuftigt eller latterligt at politianmelde Den Blå Planet og Egmont Publishing Kids?

103 kommentarer
Vis kommentarer