Drama i Kvickly: Er du sød at lade mig være?

En video af en diskussion mellem en Kvickly-medarbejder og en kunde uden mundbund har skabt en del debat. Men Kvickly slår fast, at folk der er fritaget for mundbind er velkomne.

I takt med at coronaen breder sig, forekommer der selvfølgelig en nervøsitet hos os alle og hos vores kolleger i butikkerne, lyder det fra Kvickly i Holbæk, der slår fast i kunder - der er fritaget for at bære mundbind - er velkomne. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
I takt med at coronaen breder sig, forekommer der selvfølgelig en nervøsitet hos os alle og hos vores kolleger i butikkerne, lyder det fra Kvickly i Holbæk, der slår fast i kunder - der er fritaget for at bære mundbind - er velkomne. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Følg nationen!

- Kommer aldrig til at handle i Kvickly eller hos Coop igen!

- Føj en opførsel af jeres medarbejdere. De er både diskriminerende og voldelig!

'Gider ikke det her mere'
Sådan skriver Muhammed Ö i en af mange vrede Facebook-kommentarer, der er sendt afsted mod Kvickly i Holbæk, hvor en mundbinds-episode forleden endte i noget, der ligner håndgemæng.

Episoden blev nemlig filmet, og på videoen hører man ifølge SN.dk en kvinde, der ikke bærer mundbind, fortælle en Kvickly-medarbejder, ar hun er fritaget.

Medarbejderen ender - efter lidt ophedet snak frem og tilbage - med at sige: 'Ud! Nu gider jeg ikke det her mere', hvortil kvinder svarer: Er du sød at lade mig være'.

Hvem er fritaget?

Følgende personer er fritaget fra kravet om at bære mundbind eller visir:

Borgere med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Der er ikke krav om at kunne dokumentere, at man er fritaget for at bære mundbind eller visir. Tvivlen skal derfor altid komme den enkelte til gode.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Nervøsiteten breder sig
Og det skulle han nok ikke have gjort. Ihvertfald skriver Kvickly i et Facebook-opslag - uden kommentarmulighed - at kunder uden mundbind er velkomne. Hvis de altså er fritaget:

- I takt med at coronaen breder sig, forekommer der selvfølgelig en nervøsitet hos os alle og hos vores kolleger i butikkerne.

- Det gør at vi er mere varsomme ift. at passe på vores medarbejdere og kunder, men det ændrer ikke på at vi selvfølgelig skal følge retningslinjerne i Kvickly Holbæk.

Hvis du er fritaget er du velkommen
- Vi har derfor benyttet denne sag til at indskærpe, at vi ikke tvinger kunder til at bære mundbind, visir eller badge hvis de er fritaget.

- Man er naturligvis velkommen i Kvickly Holbæk uden mundbind og visir hvis man er fritaget, skriver Kvickly, men hvad tænker du?

 

Panik: Omringet i sodavandsafdeling

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.