Dreng får tæsk fordi han kan lide svinekød

Drengen sidder nu på sit værelse på det svenske ungdomshjem, og frygter de andre beboere, der ikke bryder sig om, at han kan lide svinekød

Det er ikke populært, at kunne lide svinekød på Alvesta Kommunes ungdomshjem. (arkivfoto)
Det er ikke populært, at kunne lide svinekød på Alvesta Kommunes ungdomshjem. (arkivfoto)

- Er det virkelig sådan det fungerer? At man får tæsk når man spiser flæsk?

- Får man så spark, hvis man spiser kylling og skaller, hvis man godt kan lide hakkebøf?

Sådan skriver Daniel H på den svenske avis Smålandspostens Facebook-side om en beboer på et af Alvesta kommunes ungdomshjem, der - fordi han fortalte, at han godt kan lide svinekød - lige nu kun tør bevæge sig ud fra sit værelse i selskab med personale.

Se også: Jeg vil bare købe en kylling-sandwich: Bøj dig og spis halal

Fik tæsk og onde øjne
For kort efter at drengen havde haft en samtale med personalet i spisesalen om mad og kultur - og der afsløret, at han havde smagt og godt kunne lide svinekød - begyndte nogle af de andre beboere på ungdomshjemmet at sende onde blikke til ham. Og dagen efter udviklede situationen sig i en ubehagelig retning, og flere begyndte at slå på drengen, der ifølge avisen ikke får meget hjælp af personalet.

Det her er virkelighed
- Dårligt at man ikke kan få lov til at spise, det man har lyst til, uden af blive mobbet.

- Der må jo være noget galt med hele systemet, hvis man ikke kan lære de unge, hvad der er rigtigt og forkert, skriver Carina N på Facebook og Anders N mener også, at systemet har svigtet:

- Trist at den her slags episoder bliver fortiet af visse mennesker. Det er jo virkeligheden, i modsætning til deres fantasiverden, skriver Anders N.

Men hvad tænker du? Skal man have særlige ungdomshjem for dem, der godt kan lide svinekød?

565 kommentarer
Vis kommentarer