Drikker et shot hver dag: Eksperter tvivler på effekten

Er du hoppet med på ingefær-moden? Så er der penge at spare, hvis du læser videre her

Indtager du nogle specielle fædevarer eller drikke for at holde dig sund? Arkivfoto
Indtager du nogle specielle fædevarer eller drikke for at holde dig sund? Arkivfoto

- Enhver er salig i sin tro.

Sådan skriver Niels N i en af de 106 kommentarer, den ret så tarvelige nyhed om ingefærs fantastiske egenskaber har fået på JyllandsPostens Facebookside.

Det er bare moderne
For ingefær er åbenbart slet ikke så fantastisk som nogen gik og troede. Ihvertfald ikke, hvis man skal tro to 'ernæringseksperter', der har talt med Ritzau Fokus:

- Det er bare blevet moderne, at ingefærshots lige pludselig skulle være en eller anden genvej til at blive super sund.

Næsten alle planter og urter er sunde
- Du kan også sælge chilishots eller kanelshots, for næsten alle planter og urter indeholder et eller andet, som, man kan argumentere for, er sundt, siger Per Brændgaard, cand.scient. i human ernæring og vejleder i ernæring og sundhed og tilføjer:

-  Det er smart markedsføring.

Ritzau har også talt med Preben Vestergaard Hansen, som er kandidat i human ernæring på Professionshøjskolen Metropol om de populære ingefærshots, og han er enig med sin ernæringskollega:

- Man kan lige så godt spise et æble for eksempel, siger Preben, men op JPs Facebook er der flere, der ikke giver en pind for eksperttitlen:

Jeg tager et snapseglas hver morgen
- Jeg laver selv min min Ingefær/gurkemeje drik med citron, honning og peberkorn.

- Jeg tager et snapsglas hver morgen og er fri for de der slidgigtagtige problemer, som automatisk opstår, når arbejdslivet sluttede som 71 årig, skriver Susanne K f.ex., og det er Per Brændgaard sådan set enig i. Han siger nemlig, at det kun er personer med kvalme eller slidgigt, der kan have fordel af at drikke ingefær.

Men hvad drikker du for at holde dig sund?  Og har du kvalme og/eller slidgigt?

 

57 kommentarer
Vis kommentarer