DSB-medarbejdere har samlet 1 mio skodder: Skruer op for rygeforbud

Der bliver stadig røget på DSBs arealer. Nu bliver rygeforbudsskiltene større for at at minde folk om rygeforbuddet

- Vi ved at flertallet af vores kunder er tilfredse eller meget tilfredse med rygeforbuddet, men vi har også fået at vide fra vores personale, at en lille del af vores kunder ikke er opmærksomme på forbuddet.

- Derfor lancerer vi nu en kampagne med titlen: Stationen er røgfrit område: Tænk på andre og tænd ikke her. Tak fordi du viser hensyn.

DSB har haft rygeforbud siden juli 2014, men bliver det respekteret? Nej, siger lokofører, der truer med at forsinke toge, hvis folk ryger. (arkivfoto: JP) nationen Lokofører vil forsinke togene: I skider jo på rygeforbud

Sådan skriver DSBs chef for forretningsudvikling, Aske Wieth-Knudsen, om de plakater, du lige nu kan se på DSBs stationer og perroner rundt omkring i Danmark.

 

Ryg af før du står på: Succes med askebægre
Plakaterne skal - som nationens! Ole P skriver 'minde togpassagerer om, at det kun er diesellokomotiver, der må ryge på statiorne' - men DSB håber, at de vil få de få folk, der stadig ryger på perronerne til at lade være med at ryge. Eller eventuelt ryge ved de succesfulde opsamlingsaskebægre, der står på fire centrale banegårde:

nationen DSB på rygerjagt: Bruger selv 69 mio liter diesel

- På 4 udvalgte stationer – hvor der var mange henkastede skodder – har vi opsat gule opsamlingsaskebægre ved indgangen til stationerne. Vi indsamler mere end 1 mio. skodder om året fordelt således:

100000 skodder pr måned
- København 64.000 pr måned, Århus 30.000 pr måned, Esbjerg 7.000 pr måned, Ringsted 8.000 pr måned.

- Samtidig har vi fået tilbagemeldinger om at vores permanente skilte er meget små, derfor sætter vi over en periode større og mere synlige skilte op, skriver Aske til nationen!

Men hvad mener du?

Er det nok med plakater, eller skal der hårdere metoder i brug, for at få rygerne til at droppe smøgen på perronen?

1 af 2 
2 af 2 
400 kommentarer
Vis kommentarer