DSB ødelægger hjemløses nattesøvn

Hjemløse kan ikke længere sove på Valby Station i København

Her kan du se bænkene på Valby Station

Bænkene på perronen på Valby Station har hidtil ageret seng for mennesker, som ikke har tag over hovedet. Men ikke længere. Træbænkene er blevet renoveret, og hvor man før kunne ligge udstrakt på bænkene, så er der nu placeret et armlæn, som deler bænken på midten. Samtidig er et læskur blevet fjernet, så vinden suser igennem perronen.

Det var en en arrig Facebook-bruger, der gjorde Ekstra Bladet opmærksom på historien, da han delte sit opslag:

- Jeg blir kraftedeandme så pisse harm!! Hvad fanden ligner det! På Valby station har spritterne, de hjemløse, de psykisk syge og alle de andre vi helst ikke vil kendes ved, gennem mange år holdt til, fundet varmen og fællesskabet og nattesøvnen på et par bænke med læglas på perronen. Men nu er glasset fjernet og bænkene "shinet up" med et par metalbøjler så man ikke kan ligge ned på dem. Jeg kan IKKE begribe, hvordan vi som samfund og som borgere, kan synke så lavt. Det handler ikke om mangel på 'rummelighed', 'tolerance' eller 'inklusion' men om - rent ud sagt: mangel på anstændighed og medmenneskelighed!

Handler ikke om hjemløse

Hos DSB oplyser man, at det intet har med de hjemløse at gøre, at bænkene er blevet renoveret.

- Vi har udstyret vores bænke med armlæn, fordi vi skal indrette os efter nogle internationale standarder indenfor indretning af stationer. Og de siger, at det skal være nemmere for ældre og gangbesværede at kunne rejse sig op fra bænkene. Og det kan de med disse armlæn, siger Aske wiidth-Knudsen, som er chef for forretningsudvikling i DSB.

- Men er det ikke smart, at man får de hjemløse væk fra stationen i samme ombæring?

For os er det kun væsentligt, at vi indretter stationerne, så kunderne føler sig trygge, lyder det.

 Aske wiidth-Knudsen forklarer desuden, at læskuret er rykket op på broen foran stationen, hvor busserne holder.

- Vi er nødt til at prioritere de læskure vi har. Og det giver altså mere meningen deroppe. Stationen er jo overdækket.

Polakker uden seng

Da Ekstra Bladet tog til Valby Station onsdag formiddag mødte vi en hjemløs, der sad ved stationen og solgte Hus Forbi. Han troede ikke på, at det handlede om de ældre og gangbesværede.

- Jeg plejer ikke at sove på stationen, men jeg ved, at dem der gør, ofte bliver sendt væk af dsb-medarbejderne. Så det er da helt sikkert for at hjemløse ikke skal sove på bænkene, at de laver dem om, siger han og fortsætter:

- Det er mest polakkere, der sover her, men de får da uden tvivl et problem nu, når de ikke længere kan det. Jeg ved, det er dem, fordi jeg spiser hos Frelsens Hær, og det gør de også. Jeg kommer rigtigt fra Lolland-Falster, så jeg kan jo godt høre, at de er fra Polen.

Synes du, det er synd for hjemløse, hvis de ikke kan ligge på bænke og sove på grund af armlæn på midten - eller er det rigtig godt med ekstra armlæn for de gangbesværede?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter