Du betaler: Højeste el-afgift i EU

Danmark er europamestre i el-afgifter. Torsdag skal politikerne på Christiansborg diskutere, om afgifterne skal sættes ned

Følg nationen!

- Hvad agter regeringen at gøre for at undgå, at danske familier rammes urimeligt hårdt af de stigende priser på energi.

Sådan lyder et af de spørgsmål, skatteminister Morten Bødskov og energi- og klimaminister Dan Jørgensen skal svare på torsdag i Folketinget, når forespørgselsdebat F22 går i gang kl. 10.

Slagter-Leifs elregning: Rystende

Surt opstød: Pensionist får nok

Nationen! har i månedsvis beskrevet, hvordan danskere lider under høje el- og gaspriser. Og et kig på den seneste statistik over elpriser i Europa fra Eurostat (første halvår 2021) viser da også, at Danmark ligger helt oppe på en andenplads på listen over elpriser.

Europamestre i elafgifter
Men Eurostat laver også en statistik, hvor man kan se, hvor meget af forbrugernes elpriser der består af afgifter og moms. Og her ligger Danmark helt i top, som du kan på skemaet her, hvor afgifterne er farvet lilla:

EU om nødsituation: Drop el-afgiften

Skal afgifterne sænkes eller fjernes?
Og derfor giver det andet spørgsmål i forespørgselsdebatten, som Pernille Vermund har taget initiativ til, faktisk rigtig meget mening:

- Vil regeringen foreslå at sænke eller fjerne afgifterne på energi, som er blandt de højeste i Europa, spørger Vermund nemlig, men hvad synes du, de to ministre skal svare?

 

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

 

Energipriserne er på himmelflugt. Forstå hvorfor og hvordan du kan spare penge i videoen her.

  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+