Dum regel: Jeg tænker på kommunen når vi har sex

Reglen om gensidig forsørgelsespligt betyder at førtidspensionisten Joan får trukket 4000 kroner af sin pension. - Livsødelæggende siger hun

- Intet andet sted i samfundet siger man; Du er samlevende, jamen så tager vi lige 30% af din indkomst.

- Intet andet sted betales der skat fordi man vælger at være 2 eller flere frem for én.

Skulle have 12.000 - får 8.000
Sådan skriver Joan S til nationen! om den uretfærdige situation hun, hendes børn og ikke mindst hendes kæreste sidder i. Hun er førtidspensionist, han har et arbejde og tjener 31.000 kroner om måneden - og derfor trækker kommunen 4000 kroner af hendes pension hver måned. Joans brev fortsætter således:

Vi har ikke mulighed for at arbejde
- Førtidspensionister er en gruppe, der på grund af sygdom, handicap, skader og/eller psykiske lidelser, ikke har nogen mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Hvilket betyder at denne gruppe er på offentlige ydelser for bestandig. Når man er tilkendt førtidspension, er det fordi ALLE muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet er udtømte.

Føler sig isoleret, deprimeret og identitetsløs
- Det har store konsekvenser for den enkelte at stå udenfor arbejdsmarkedet, stå udenfor fællesskabet og føle at man ikke kan bidrage med noget til samfundet.

- Man føler sig isoleret, får depressioner, dårligt selvværd, får følelsen af manglende identitet.

Tænker på det konstant - også når vi har sex
- Hvem er jeg uden et arbejde, hvad er jeg uden et arbejde, hvad gør jeg nu, hvordan bliver min fremtid, har jeg nogen fremtid, hvad med min økonomi, kan jeg have en familie og har jeg overhovedet nogen værdi som menneske nu?

Kommune i brev til borger: ”I boller sammen”

Mange fravælger parforhold og børn
- Det kører rundt i hovedet konstant - selv når man har sex med kæreste, der forsørger én - og mange af os, der er ramt af gensidig forsørgerpligt, fravælger da også parforhold og børn, da økonomien så ikke kan hænge sammen.

- Et meget sørgeligt faktum i et samfund, hvor vi lige nu har fokus på ensomhed og et samfund der efterlyser flere børn, skriver Joan, der føler, at økonomisk uafhængighed er en væsentlig del af livet.

Hvordan ville du have det med det?
- Spørg dig selv, hvordan du ville have det, hvis du kom i en situation, hvor du ikke længere kan forsørge dig selv og dine.

- Jeg mener ikke, at vi som førtidspensionister bare skal have og have, men jeg mener det er helt forkert at modregne i grundydelsen, trække fra og straffe økonomisk blot fordi man ønsker at leve sammen med en partner og/stifte familie.

- Staten kunne lade grundydelsen være fredet, og så derefter regne ud om man har mulighed for at søge andre ydelser, som regnes ud efter indkomsten lige som ved resten af Danmarks befolkning, lyder forslaget fra Joan.

Men hvad mener du? Er det fair, at førtidspensionister bliver trukket i deres grundydelse, hvis deres kæreste tjener penge?

 

98 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere