Efter 25 års behandling: Adnan på arbejde uden at være påvirket af heroin

Hør Adnan fortælle hvordan han røg og stak sig og endda gik på arbejde med heroin i lommen. Nu er han selv ude af misbruget, men han kan ikke lide, at kommunen vil lukke det behandlingssted, der langt om længe fik ham på ret køl

nationen! får en snak med Adnan, der bl.a. gik på arbejde på et sygehus - hvor han tog heroin.

- Jeg kom til Danmark som 8-årig i 1974 fra Sydyemen.

- Meget tidligt, i ti-årsalderen, startede jeg et misbrug af hash som med årene udviklede sig til også at omfatte alkohol og senere speed og kokain.

- Ved tyveårsalderen begyndte jeg at også bruge rygeheroin som senere udviklede sig til også at omfatte fixeheroin samt indtaget næsten alle former stoffer.

- Jeg har været i misbrugsbehandling siden 1993 og virkelig arbejdet med at komme ud af dette.

Først nu har jeg fundet vejen ud af misbrug
Sådan indleder Adnan er brev til nationen! om det hårde liv med hårde stoffer han har levet - og den fantastiske hjælpe han nu har fået fra behandlingsstedet Netværket i København. Adnan fortæller, at han efter den vellykkede behandling skal i praktik d. 1. juni som sosu-hjælper, og at han glæder sig over, at kunne bidrage og hjælpe, istedet for at bare at være påvirket hele dagen. Men som du kan læse, så er Netværket truet på økonomien, og nu vil Adnan slå et slag for, at alle, der gennem tiden har fået hjælp på stedet. nu melder sig, så kommunen kan se, at stedet opfylder et behov og er pengene værd. hans brev - som du meget gerne må dele til andre, der har haft problemer med stoffer, fortsætter derfor således: 

- Mange forskellige behandlings former og steder har jeg været på, men jeg har først nu, på Netværket, fundet 'vejen ud af mit misbrug'.

- Jeg har overlevet så mange år på stoffer og først nu har jeg set muligheden for at leve uden – og virkelig leve et liv uden stoffer.

Verden som misbruger er sort - kulsort
- Jeg har også gennem mit ophold set andre misbrugere der er 'blomstret op' ligesom jeg selv, og som jeg ser det handler det om, at man - når man kommer ind i behandlingen på Netværket - lærer at verden hverken sort eller hvid. Den er sort – kulsort.

- Under den behandling man modtaget på Netværket formår behandlerne og personalet i øvrigt at få farverne frem i ens sind og virkelig få det bedste frem i behandlingen, så dagen igen fremstår som den farvestrålende verden, som den i virkeligheden er.

- Men en misbrugsbehandling tager tid. Det er et stort arbejde som misbrugeren skal igennem med sig selv. Tænk bare på hvor svært det er for en ryger at holde op med at ryge.

- En misbruger er på alle måder nedbrudt og skal genopbygges igen. Der skal arbejdes med alt. Adfærden skal ændres tilbage til normal, livsstilen og holdningerne skal der også arbejdes med, rigtigt meget.
- Og så er der afhængigheden af stofferne. Alt skal der arbejdes med.

Skal på arbejde - uden at være påvirket af stoffer
- Jeg er nu, efter lang tids fravær fra arbejdsmarkedet, klar til at starte uden at være påvirket af stoffer.

- Nyt arbejde, ny lejlighed og et helt nyt syn på livet, samt en ny omgangskreds med nye venner.

- Det 'gamle liv' og min gamle adfærd, har jeg afleveret til behandlerne på Netværket.

- Derfor undrer og ærgrer det mig at borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vil træffe beslutning om at Netværket, på grund af endnu en sparerunde skal lukkes.
- Men København har brug for Netværket som netop kan hjælpe borgere som mig ud af en svær periode man tidlig i livet kommer ind i, skriver Adnan, men hvad tænker du?

Kender du nogen, der har fået hjælp til at komme ud af herionmisbrug? Og forstår du godt, at Adnan står frem og fortæller sin historie, så politikerne i København kan se, at Netværket måske skal have lov til fortsætte?

 

42 kommentarer
Vis kommentarer