Efter dansk ja til FN's migrationspagt: EU er splittet

Modstanden mod FN's migrationspagt - som blev endeligt vedtaget onsdag aften - ulmer stadig. Danmark stemte ja, mens syv EU-lande ikke stemte ja

Danmark og 151 andre stemte ja. Imod var Israel, Polen, Tjekkiet, USA og Ungarn.
Følgende undlod at stemme:
Algeriet, Australien, Østrig, Bulgarien, Chile, Libyen, Lichtenstein, Letland, Italien, Singapore, Rumænien og Schweiz. Foto: FN
Danmark og 151 andre stemte ja. Imod var Israel, Polen, Tjekkiet, USA og Ungarn. Følgende undlod at stemme: Algeriet, Australien, Østrig, Bulgarien, Chile, Libyen, Lichtenstein, Letland, Italien, Singapore, Rumænien og Schweiz. Foto: FN

'Julefreden bliver ikke en realitet for rigtig mange danskere fordi du og andre politikere er uden indsigt og moral.'
'Hvordan kunne du tage til Marrakesh og underskrive en sådan aftale.'

'Bindende eller ikke bindende - så sender du et signal om at alverdens forskellige folkeslag er mennesker på lige fod med skandinaver og Nordeuropæere.'

Migrantpakke ind ad bagdøren
Sådan skriver Esben C. i en populær kommentar til et ellers hyggeligt og ret så upolitisk opslag om en tur i skoven på Lars Løkkes Facebook-side.


Og Esben er ikke den eneste, der stadig ikke kan komme sig over, at statsministeren på Danmarks vegne sagde ja til FN's migrationspagt:

'Du burde nok anskaffe et par vagthunde med alle de migranter, der er på vej', skriver Martin C., og Aksel G. er på samme spor:

'Ja, glædelig jul til dig.'

'Håber du dog i det nye år bliver lidt mere klartseende m.h.t FN og EU.'

'Og en migrantpakke sneget ind ad bagdøren lyser ikke op i 2018.'

FN-ekspert: EU er splittet
FN's migrationspagt - som også har skabt debat i mange andre lande - blev endeligt vedtaget onsdag aften i New York. Danmark stemte ja, som Løkke havde bestemt, og det gjorde 151 andre lande også. Men fem lande stemte imod, og 12 lande, som var repræsenteret i salen, undlod at stemme. Ser man på, hvilke lande der ikke stemte ja, så udgør de en speciel gruppe ifølge Louise Riis Andersen, seniorforsker ved DIIS, Dansk Institur for Internationale Studier:

- Det, der gør afstemningen speciel, er den måde, stemmerne fordeler sig på lande på.

- EU er splittet, og USA stemmer imod. Det er ikke tit, det sker.

- EU-landene plejer at være fælles om at stå bag sådanne FN-erklæringer.

- Og USA har som regel, men ikke altid også støttet store internationale aftaler, skriver Louise Riis Andersen til nationen!.

Syv EU-lande stemte ikke ja
Danmark og 151 andre stemte ja.
24 lande pjækkede.
12 land, Algeriet, Australien, Østrig, Bulgarien, Chile, Libyen, Lichtenstein, Letland, Italien, Singapore, Rumænien og Schweiz, undlod at stemme.
Fem lande, Israel, Polen, Tjekkiet, USA og Ungarn, stemte imod.

Men hvad tænker du?

 

185 kommentarer
Vis kommentarer