Efter forældre-henvendelser: Én skole for danskere, en anden til de tosprogede

I 0. klasse på Herningholmskolen er hveranden elev tosproget, og derfor skal de tvangsflyttes til en ny skole, 1.5 kilometer væk. 'Et signal om, at vores børn ikke er gode nok, siger en mor til en eleverne.

Hvis der mange tosprogede, hvor der skal tages særlige hensyn, så begynder de at tage deres børn ud, siger lokalpolitiker om beslutningen om at opdele eleverne i Herning. Arkivfoto
Hvis der mange tosprogede, hvor der skal tages særlige hensyn, så begynder de at tage deres børn ud, siger lokalpolitiker om beslutningen om at opdele eleverne i Herning. Arkivfoto
Følg nationen!

- Manglende flirt imellem køn, voldelig kultur. Derfor opdeling.

- Så kan tolerence-ekstremisterne tage dem i deres børns klasse.

- Integration er et falsk ord, der vidner om, at man fatter nul om kultur.

Utrygge forældre tager børn ud af skolen
Sådan skriver Gøjen B i en kommentar på Berlingskes Facebook-profil til artiklen om den opdeling af danske og tosprogede 0.-6.klasseelever, byrådet i Herning har besluttet.

Beslutningen - som ifølge avisen kommer til at koste 28 millioner kr de næste fire år - betyder, at de nuværende tosprogede elever på Herningsholmskolen, skal flytte skole.

I dag er der 49 procent tosprogede i 0. klasse på Herningholmskolen, og formanden for kommunens børne- og familieudvalg fortæller, at mange forældre er bekymrede for om skolen er ved at 'knække':

- Hvis forældre bliver utrygge ved, om der er tid nok til deres barn, hvis der mange tosprogede, hvor der skal tages særlige hensyn, så begynder de at tage deres børn ud, siger Dorte West til avisen, der også har talt med en mor, til en af de elever der skal deporteres:

Vores børn er ikke god nok
- Det kan komme til at betyde, at børnene ikke får lyst til at gå i skole, fordi de føler, de ikke er accepteret, fordi de kommer fra et andet land, har en anden kultur eller en anden hudfarve.

- Kommunen sender et signal om, at vores børn ikke er gode nok, siger Tamara N, der er fra Afrika, men ser man på de kommentarer, der er skrevet på Berlingskes Facebook, så synes de fleste, at Herning-politikerne handler korrekt:

- Vi har da opgivet, at integrere de her mennesker for længst.

- Nu må vi bare bide tænderne sammen og betale en storebæltsbro om året for at blive banket ned af en flok, når vi skal på tanken.

'Sådan er det jo'
- 'Sådan er det jo', skriver Christian P og Nicole B stiller dette spørgsmål i sin kommentar:

- Hvor længe kan / vil samfundet blive ved med at afsætte så store ressourcer til indvandrere i et åbenbart forgæves forsøg på at skabe integration?

I Herning er det tanken at eleverne - uanset sprog og hudfarve - skal samles igen i 7. klasse, men hvad siger du?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind