Efter molotovcocktail: På tirsdag bliver 8 personer smidt ud af Vollsmose

Sønnen i familien blev dømt for at angribe politiet i 2015. På tirsdag skal hele familien flytte ud af Vollsmose, har landsretten netop afgjort. Men er det fair?

-  Jeg jubler ikke ligefrem over, at en familie skal ud af deres lejlighed.

- Men det her er et spørgsmål om at beskytte de mange og sende et signal til de få.

Sådan siger direktør Jens Pilholm fra Boligforeningen Civica, til DR FYN, om den landsretsdom, der netop er faldet, og som betyder at familien til en af de ni personer, der blev dømt for at angribe politiet med sten og brandbomber tilbage i 2015, nu skal ud af deres lejlighed. Familien tæller ialt 8 personer:

Det er en adfærd vi ikke vil tolerere
- Det her er en adfærd, som vi ikke vil tolerere, fortsætter direktøren, der har kæmpet for retten til at smide familier til kriminelle ud i byretten og nu altså landsretten

Se også: Brandbomber mod politi: Den slags skal vi ikke have boende

Tilbage i 2016 deltog 44.388 læsere i en afstemning om, hvorvidt det er rimeligt, at familiemedlemmer på den måde bliver straffet, bare fordi én i familien gør noget kriminelt, men ja - det er rimeligt, mente et massivt flertal på på mere end 90 procent.

nationens! Peter L skrev dengang en kommentar, som fik 12 likes:

Er der noget at betænke sig på?
- Politiet kan ikke komme der. Hjemmehjælpere kan ikke komme der. Brandvæsenet kan ikke komme der. Ambulancer kan ikke komme der. Busserne kan ikke komme der. - Postvæsenet kan ikke komme der, de får stjålet pakkerne. Er der noget at betænke sig på?, skrev Peter, men det var før, den første familie - og denne familie tæller altså 8 personer - fik at vide, at de skal flytte på tirsdag.

Er det Ok at straffe en familie, fordi et af børnene har begået noget kriminelt?

293 kommentarer
Vis kommentarer